Landsmeer Open zaterdag 14 juli 2018, dag 8

Het was bijzonder aangenaam tennisweer vanmorgen vroeg toen Truus Boerma en Daphne Oosthoek baan 6 betraden voor hun DE 8 wedstrijd. Truus was extra blij omdat ze wist dat het later behoorlijk warm zou gaan worden en daar kan ze steeds minder tegen. En ze kreeg gelijk: het zou zó warm worden dat de emmers met sponzen later op de dag weer tevoorschijn kwamen.

Daphne had moeite met de verschillende effecten van Truus. Truus sliced haar backhand en speelt haar forehand met een tikkeltje topspin, zo analyseerde Daphne achteraf. Truus wist wel van haar backhand slice maar een topspin forehand dat was nieuw voor haar. Als oudste deelneemster is er altijd iets nieuws voor Truus. Na haar winst (6-3, 6-2)  moest er nog gezwommen worden met de kleinkinderen. En morgen de finale tegen Eva Verkade om 15.00 uur! En dan maar hopen dat alles uitloopt!

Op baan 5 waren Roman de Groot en Gijs Hahn lekker bezig in hun HE 6 partij. Beiden hebben een goede techniek zodat het lijkt of alles bijna van zelf gaat. Maar schijn bedriegt. Vooral in de tweede set werd om elk punt hard gevochten. Roman wist zijn spel goed onder controle te houden en scoorde soms met een goed getimede versnelling. Hij won ( 6-1, 6-4) en neemt het morgen om 13.30 uur op tegen Brad Sy-A-Foek die vandaag Patrick Verweij klopte. Over de niet al te grote 13 jarige Brad heb ik het al gehad. Hij wil naar Wimbledon! Het Landsmeer Open is een tussen  station!

Deze dag van de halve finales was een dag vol spanning. Er werden 12 driesetters gespeeld en dat was soms voor het publiek niet te harden. Zo ook voor Anneriek Verhoef. Zij onderging op het bankje achter baan 3 de nodige hartkloppingen in de GD 6 35+ tussen Ruud Beijnes/Vera Milisavljevis en Henk Klompmaker/Cathy Colle. Het werd natuurlijk een tiebreak in de derde set. Henk en Cathy wonnen; 2-6,6-3, 7-6.

Voor Ruud was het pittig dagje: hij verliet de feestavond ‘vanmorgen’ als een van de laatsten, dan die driesetter en tenslotte kon hij met Mike Boonstra in feeststemming eindigen na hun overwinning op Hilco Schotanus / René van de Hilst (6-2,6-3)

De finale dag morgen begint met een licht ontbijt voor de vroege deelnemers. Vanaf half negen begreep ik van Femke van de toernooicommissie. Om 12.00 uur strijden Tom van den Oever en Tim Tolk om de Landsmeer Open Beker in de HE4 en om 15.00 uur maken in de DE5 Lisa Kerstholt en Kim van der Vlies uit wier naam op de Damesenkel Beker komt.  De laatste partijen zijn gepland om 15.00 uur, maar als het aan Truus zou liggen, mag het best wat later worden!

Chris ter  Brake

Top