Landsmeer Open 2024 – Dag 3

Maandag 8 juli

Het was een ideaal avondje voor tennis. Een aangename temperatuur, geen wind en geen hinderlijke zon. Er stonden 25 wedstrijden op het programma met oa Martijn Herfkens achter de wedstrijdtafel. Dinsdagavond zou er code rood weer op komst zijn, vertelde Martijn. Nu, rond het middaguur deze dinsdagmiddag zie ik op buienradar heftig weer aankomen… rond 19.00 uur…

Op deze heerlijke tennisavond was baan 1 het toneel van een boeiende HD A partij tussen Wouter Moons / Manook Zorab (Elzenhagen) en Joey Barends en Rick Hoevenberg (Anonymus). De netmannen van beide koppels werden soms met hard geslagen, vlijmscherpe lage passeerballen geklopt. We waren het nog niet gewend: harde ballen en snelle reflexen. Anouk Bruynesteijn, onze hoofdtrainster, kwam Joey en Rick in de tweede set extra aanmoedigen. Dat hielp natuurlijk. Toch wonnen Wouter en Manook: 6-4, 7-5.
De HD A is een een poule van 5 dus Joey en Rick zijn nog niet uitgeschakeld. En wij publiek, kunnen ons verheugen om veel HDA partijen.

Elmer Oudega (voorheen jeugdspeler van Heb Durf, nu Osdorp) en Wesley de Ruig (Osdorp) gingen vervolgens de baan op. Ik was vorige week een middagje in Bakkum om naar de Dutch Junior Open te kijken. Daar speelden niet zo lang geleden beloftes als Carlos Alcaraz en Holger Rune. Ik wilde Thijs Bosgaard zien spelen. Een Nederlandse top jeugdspeler.
Op 8 banen werd er in Bakkum getennist. Het ging er op alle 8 banen even hard aan toe. De hoeken werden opgezocht in lange diepe slagenwisselingen. Boem. Boem. Boem. Op alle banen.
Elmer en Wesley konden er ook aardig wat van en zouden volgens mij maar een weinig onderdoen voor dat boemboem tennis in Bakkum als het ging om ‘hardhitting’.  Daar was ik getuige van vanavond. Het verschil zit hem natuurlijk in de ‘unforced’ errors. Daarmee ging Elmer in de tweede set duidelijk de mist in. Maar Elmer wint wel: 6-4, 0-6, 6-2 en  legde uit dat hij de ralleys kort wilde houden in die tweede set ivm zijn conditie. Als je het maar weet.

Ik wens de wedstrijdleiding veel wijsheid vanavond.

Chris ter Brake

Top