Informatie voor nieuwe leden van Heb Durf

1. Neem les

Als je nooit eerder getennist hebt raden wij je aan om tennislessen te nemen bij een van onze trainers. Het aanleren van een goede techniek verhoogt later het spelplezier.
Maar let op: ook spelers die al langer tennissen kunnen trainen. Er wordt dan aan techniek gewerkt terwijl er ook aandacht is voor tactiek. Trainers zijn er dus niet alleen voor de beginnende tennissers.
Tennisles doe je meestal met 4 spelers. Maar individueel kan ook.

2. Ga op zoek naar tennismaatjes

Elke speler op een club heeft hetzelfde probleem: een aantal spelers zoeken en vinden waar je mee kunt tennissen. Het prettigst tennis je met mensen van gelijk niveau.
‘Mindere’ of beginnende spelers denken vaak dat niemand met hun wil spelen. Dat is niet zo. Er zijn altijd spelers van jouw niveau te vinden. Via tennisles kom je in contact met anderen.
En bij ons op Heb Durf kan je ook meedoen met Nieuw Speelt met Oud en de Woensdagochtend Instuif.

3. Maandagavond Nieuw Speelt met Oud

Op een aantal maandagavonden (19.00 tot 21.00 uur) houden we ‘Nieuw Speelt met Oud’ avonden. Je meldt je dan in de kantine aan en speelt dubbels met elkaar.
Nieuwe leden worden dan ‘spelenderwijs’ wijzer gemaakt mbt het reilen en zeilen van Heb Durf. Het is een ideale gelegenheid om op zoek te gaan naar tennismaatjes.
Voor data: Kijk op de website onder het hoofdje ‘Heb Durf Kalender’.

4. Woensdagochtend Instuif

Bijna elke woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 kan iedereen meedoen aan onze Instuif. Je wordt dan ingedeeld en speelt meestal 3 à 4 keer een half uur in wisselde samenstelling.
Tussendoor zijn er pauzes waarin gezellig koffie met elkaar wordt gedronken. Je levert je spelerspasje in en betaalt €2,-  voor de koffie.
De leiding probeert zo gelijkwaardig mogelijke koppels te maken. Ook hier speel je doorgaans dubbels. Voor data: kijk op de website onder ‘Heb Durf Kalender’.

5. Afschrijven

Als je ‘vrij’ gaat spelen dien je een baan af te schrijven. Dat gebeurt tegenwoordig elektronisch en wel in het clubhuis. Daar vind je ook instructies.
Voor sommigen van ons is het nog steeds een beetje puzzelen. Vragen staat natuurlijk vrij, zeker op Heb Durf.
Soms zijn enkele en soms alle banen in gebruik voor een evenement. Dan kan je slechts zeer beperkt of helemaal niet spelen. Kijk op de website (kalender) voor de details.

6. Vaste afspraak

Als je je tennismaatjes gevonden hebt, maak dan een afspraak om 1x per week op een vaste tijd met elkaar te spelen. Elke keer opnieuw afspreken verwatert.

7. Competities en toernooien

Wedstrijdtennissers kunnen zich opgeven voor de competities. Er zijn tegenwoordig het hele jaar door competities en met onze Smash Court banen doen we ook mee aan wintercompetities.
Meld je aan bij de Technische Commissie. Je kunt ook met een heel ‘eigen’ team starten. Alles moet wel ruim van te voren geregeld worden als je met een eigen team wilt beginnen.

7. Jeugd

Voor de jeugd gelden gelijksoortige adviezen als hierboven. Onze trainers en de club zijn natuurlijk wel extra gericht op het ontwikkelen van het tennisspel voor kinderen. Plezier in het spelen heeft een belangrijke plaats in de lessen. En ouders, of ze zelf tennissen of niet, zijn van harte welkom om de verrichtingen van hun kinderen op de baan te volgen. Ouders kunnen ook daadwerkelijk ondersteuning bieden bij de organisatie van evenementen en eventueel deel uitmaken van de jeugdcommissie.

8. Toegang tot het tennispark met KNLTB ledenpas

Als je de contributie hebt overgemaakt krijg je via de ledenadministratie een KNLTB pas. Daarmee kan je het toegangshek ontgrendelen.
Daarna kan je met je pas het clubhuis betreden. Instructies vind je bij de deur van het clubhuis.

9. De kantine

Alle senioren van Heb Durf staan 3 keer per jaar achter de bar. Meestal met z’n tweeën. In het begin van het jaar wordt er een rooster gemaakt waarop je ingedeeld wordt.
Hierover ontvang je een mail en vervolgens kan je je wensen kenbaar maken. Wacht niet te lang met het invullen van data. Wij doen het allemaal met veel plezier en merken dat het bijdraagt aan een prettige sfeer op de club.  Bezoekers van andere clubs zijn vaak aangenaam verrast als ze door een van onze leden worden bediend. Verwacht niet van jezelf dat je alles meteen moet weten. Er ligt een instructiemap. Als je toch iets meer wilt weten schiet dan een clublid aan. Kom iets eerder en bekijk de map rustig in je eigen tijd.

Het komt vooral neer op thee, koffie en andere dranken schenken, ijsjes, tosti’s en frites etc bakken, voorraad bijvullen, tafeltjes binnen en buiten schoonmaken. De kantine weer netjes achterlaten voor de volgende ploeg.

10. Heb Durf website

Op www.hebdurf.nl vind je nadere informatie.

Wij heten je van harte welkom op Heb Durf! Veel tennisplezier!

Het bestuur staat altijd open voor je vragen.

Top