Landsmeer Open 2024 – Dag 5

Woensdag 10 juli

Hans Visser, al meer dan 20 jaar onze ‘groundsman’ had de banen goed verzorgd zoals hij dat elke dag doet gedurende het Landsmeer Open. Extra ‘takjes en bladerenwerk’ was er wel na de storm en regen van dinsdagavond. Dank je wel, Hans.

Het was ook de avond van de voetbalwedstrijd Nederland – Engeland. Het meeste publiek was tijdens de wedstrijd in het clubhuis te vinden. Daar steeg een luid gejoel op toen Nederland snel 1-0 scoorde.
Dat de Engelsen in de laatste minuut het winnende doelpunt zouden maken had niemand in het clubhuis en daarbuiten verwacht.

Edward van Loo (Heb Durf) stond in de HE B tegenover Jens Blasing (De Aemstelburg) op baan 1. Een aantrekkelijke partij met lange baseline ralleys waabij beiden weinig voor elkaar onderdeden. De dubbelhandige backhand van Edward was effectief  vooral omdat hij iets meer diepte had in die slag hetgeen Jens in de problemen bracht.
Ik vroeg me af of deze dubbelhandige backhand niet beter was dan zijn enkelhandige forehand.
Het net werd niet al te vaak opgezocht in deze partij terwijl dat m.i. soms best kon. Edward deed dat in de derde set in ieder wel op matchpoint en scoorde met een simpele forehand volley het winnende punt: 6-1, 4-6, 6-1.
Achteraf liet Edward mij weten dat hij de ballen niet genoeg in de hoeken krijgt. Ze gaan veel te veel door het midden. Onze Heb Durf trainers moeten hem daar toch tips voor kunnen geven. Ik hoor het wel. Een ding is zeker. Als je tennist kan het altijd beter. Dat weet je.

Tijdens de voetbalwedstrijd stond de HD B Vincent Evers / Milan Huiskamp (Heb Durf) vs Alfonso Codeiro / Sergio Flores (TOPZ) op baan 1. Dat vond ik leuker om naar te kijken dan die voetballers die maar blijven doelloos tiktakken. Er werd hard geserveerd door de heren. Ook kwamen er af en toe zeer scherpe dropshots van de rackets van Alfonso en Sergio maar zij hadden buiten de snelheid van vooral Vincent gerekend. Vincent en Milan winnen: 7-6, 6-1.

George Flik zat niet alleen achter de wedstrijdtafel. Hij gunde zich af en toe een blik op het tennis op baan 1 en hield het voetbal tv scherm in de gaten. Omdat het dinsdagavond in het water viel worden vele van die partijen overdag op ons eigen park of op andere parken (Elzenhage, ‘t Twiske, Kadoelen) in de buurt gepland, aldus George.

Vanavond zal het weer geen spelbreker zijn.

Chris ter Brake

Top