Landsmeer Open – verslag dag 7

LANDSMEER OPEN 2017, 14 JULI, DAG 7
Voor het eerst was de zomer afwezig op dag 7 (vrijdagavond) van het Landsmeer Open. De vlagerige harde wind maakte het spelen extra lastig. Het publiek had zich warm gekleed en zo niet, dan kwamen de Heb Durf ‘plaids’ goed van pas.
‘Heb Trek’ zat goed vol. Meer dan 40 mensen hadden zich ingeschreven en enkelen moesten teleurgesteld worden. Op het menu stond Spareribs, Aardappel wedges en salade. De inspanningen van Guido en Evelijn vielen bij iedereen ‘in goede smaak’.
Eric Hafkamp, onze voorzitter, opende het nieuwe terras van baan 5 en 6 en dankte de sponsors en overhandigde Harry Oppenhuis, de bouwer, een cadeau. De vraag waar Heb Durf zich nu voor geplaatst heeft is: wordt baan 5 het nieuwe Center Court? Zondag zijn de finales. Dan gaan we het zien.
Speciaal voor deze gelegenheid speelden Anouk, onze zeer trouwe trainster (hoe lang is ze al bij Heb Durf?)  en haar tennisvrienden op baan 1 (!) een demonstatiewedstrijd en lieten zien wat er met racket en bal allemaal kan en hoe leuk dat is.
Stefan Hoogenboom en oud- winnaar van het Landsmeer Open, de linkshandige Wouter Moons speelden twee maal tegen elkaar. Gisteren in de HE4 en vandaag in de HE5. Dat gebeurt niet vaak. Gisteren wist Stefan het tegen taaie Wouter  tot een tiebreak te brengen 6-2, 7-6, vandaag verloor Stefan wederom, nu met 7-5, 6-2 in een partij waarin beide spelers elkaar alle hoeken van de baan lieten zien.
Tegelijkertijd speelden zich een zeer onderhoudende partij af op baan 5 dat even Center Court werd. Veel publiek volgde de verrichtingen van  Mark Pelser( Heb Durf) en Olivier ter Brake (TC Laren). Beiden zijn wat Hanneke Dusseldorp ‘herintreders’ noemt. Dat zijn tennissers die vroeger getennist hebben en dan na tien jaar of meer het racket weer uit kast halen. Het publiek vermaakte zich uitstekend een bleef gebiologeerd kijken naar de lange en soms voorzichtige ralleys en fraaie duels aan het net. Het werd kouder en kouder vooral door de wind. Op het terras hadden velen een biertje wel nodig om de kou te dempen. Zo werd de sfeer steeds uitgelatener. Mark kon tegen middernacht de vuist in de lucht steken en luid ‘Yes!!’ roepen: 6-1, 6-7, 6-4.
Morgen de Halve Finales en Zondag de Finales. Het wordt steeds beter op het Landsmeer Open!
Chris ter Brake
Top