Landsmeer Open – Dag 7&8 – 12-13 juli 2019

Dag 7, Landsmeer Open, 12 juli 2019
Als je, zoals schrijver dezes, wat langer meeloopt op het Landsmeer Open, word je nog weleens aangenaam verrast. Vrijdagavond stonden Tessa en Lisa Spaan in de DD4 tegenover Piette van Hoorn en Marlies vd Stel. Lisa had ik ooit de Landsmeer Open Beker overhandigd nadat haar naam erin gegraveerd was. Dat moet zo’n 10 jaar geleden zijn geweest (we kunnen het checken op de beker). De tennisster die zij toen was, is duidelijk gegroeid. Zij heeft een prachtige, soepele techniek ontwikkeld waarbij vooral haar dubbelhandige backhand opvalt. En over de techniek van haar zusje Lisa kan ik eveneens mijn bewondering uitspreken. Zijn wonnen de eerste set met overduidelijke cijfers: 6-0. Ik verliet het toeschouwersbankje op baan 1 om thuis naar Federer en Nadal te kijken want in deze DD4 partij was de spanning eruit. Maar… bij terugkomst bleken Lisa en Tessa de wedstrijd pas in de derde-set-tiebreak (10-7) te hebben beslist. Piette en Marlies pakten de tweede set met 6-3! Ik was benieuwd wat daar gebeurd was en deed navraag bij Lisa. Haar antwoord was kort en bondig: ‘Ja, dat weet ik eigenlijk ook niet’!
Later op de avond stond Tessa wederom op de baan. Nu met Tim Tolk. Ze namen het in de GD4 op tegen Ellen Scheermeijer en Roy Scholten, hartstochtelijk ondersteund door hun competitieteamgenoten Paula Louman en Laurens de Koning! De eerste set ging naar Tim/Tessa (6-3). De service van Roy liet hem behoorlijk in de steek. ‘Was ik maar die jongen met die rode bos haar van lang geleden’, opperde hij bij het wisselen van baan, terwijl hij naar zijn rug greep. Toch kwam ‘die jongen’ terug in de tweede set en beide koppels zorgden voor mooie ralleys waarbij geestdriftig applaus van het publiek niet ontbrak. Vooral de dames zorgden voor fraaie crosscourt ralley’s, waar de heren niet ‘bij’ konden. Hierbij viel vooral de sterke inside-out forehand van Ellen op. Het werd 5-5. En toen verdween ‘de jongen Roy’ langzaam maar zeker. Tim en Tessa wonnen met 7-5 de tweede set en dus de partij.
De feestavond kon beginnen. Zanger Frank Reinold zong liederen die recht uit de Jordaan kwamen en tot bij de Jumbo in Landsmeer te horen waren.
Dag 8/ de ochtend/ 13 juli
Het was onverwacht rustig op het tennispark. Slechts enkele banen waren bezet. Tim en Tessa stonden opnieuw op de baan en waren in de super-tiebreak beland tegen Camiel Oppenhuis en onze trainster Kirsten. Het leek erop dat beide koppels niet wilden verliezen! Voorzichtige ballen gingen heen en weer tot er een fout kwam. Om de voorgaande 14 punten van de supertiebreak te vergeten sloeg Tim op matchpoint een fraaie ace. Tim en Tessa winnen: 3-6,6-3,10-5.
In de HE6 50+ stonden teamgenoten Eric Hafkamp en Richard de Vries tegenover elkaar. Zij kennen elkaar’s spel natuurlijk goed. Eric nam steeds de leiding met scherpe backhand slices en en paar goed uitgemeten lobs. Daarna verdween die Eric. Was dat misschien net zoals bij Roy Scholten, een Eric van langgeleden? Natuurlijk ging gelijktijdig Richard beter spelen: zijn zware, diepe ballen brachten Eric regelmatig in de problemen. Richard won  8 games op een rij! Even kwam die oude Eric weer terug en won 2 games maar Richard gaf zijn voorsprong niet meer uit handen: (6-4, 6-2) . Richard eindigt achter Henk Klompmaker op de tweede plaats in de HE650+.

Ik wilde heel graag weten wie gisteravond in onze traditionele IMG_2339   loterij De Fiets van Dral had gewonnen. Iedereen die ik sprak bleef mij het antwoord schuldig. Vlak voor mij vertrek trof ik Dieuwertje Band aan achter de wedstrijdtafel en vroeg haar of zij het misschien wist. Welnu, zij wist het! Zij voelde zich op mijn vraag, net als gisteravond, geheel overweldigd (of ‘overwelmed’ zoals de Engelsen zeggen). Ja, beste deelnemers, de winnares was Dieuwertje ‘herself’! Zij kan nu extra, extra lekker naar Heb Durf fietsen op een nieuwe fiets, op het nieuwe fietspad!

Morgen sluiten we het toernooi af. De prijsuitreiking is na de laatste wedstrijden. Die zijn voorlopig gepland om 15.00 uur

Top