Landsmeer Open – Dag 4 – 9 juli 2019

9 juli 2019, Dag 4,  Landsmeer Open
Femke van Straten, onze toernooileider, en Barbara Cerasuolo-Bakker nemen vanavond plaats achter de tafel. Ik ben geen alziend oog, maar als ik het goed begrepen heb vormen zij, samen met Richard de Vries en Han Daniels, de harde kern van de Landsmeer Open toernooicommissie. Guido van Halteren en Mark Pelser draaien dit jaar voor het eerst mee.
Barbara heeft een drietal affiches ontworpen waarop de activiteiten van de komende dagen worden aangekondigd: de opening van Restaurant Heb Trek op vrijdagavond. Eveneens op vrijdagavond de feestavond/loterij met zanger Frank Reinold. En zondagochtend vanaf 9.00 uur het toch wel heel chique Finalisten Ontbijt. Het is duidelijk dat er een goede ‘klik’ is tussen Femke en Barbara. Heb Durf mag blij zijn met Fem&Barb die ook samen het secretariaat ‘runnen’ en dan toch ook wel extra blij vanwege de vrolijke energie die zij uitstralen.
Onze KNLTB Bondsgedelegeerde, Bram Beerepoot, die al jaren ons toernooi begeleid, kwam vanavond kijken. Ons toernooi wordt immers onder het toeziend oog van de KNLTB georganiseerd. Hij kondigde aan dat het zijn laatste Landsmeer Open zou zijn. De KNLTB heeft afscheid genomen van de traditionele rol van ‘Bondgedelegeerde’ en start in het najaar met een nieuwe vrijwilligersfunctie: de Toernooicoach. Volgens Bram zou hij dan meer op afstand ons toernooi ondersteunen aangezien wij al 36 jaar ervaring hebben met het Landsmeer Open. Het aanmeldingsformulier voor deze nieuwe functie zal Bram niet invullen en opsturen naar de KNLTB. Ik lees verder op de site van de KNLTB wat er van deze nieuwe Toernooicoach wordt verwacht en krijg het gevoel dat de KNLTB het kind met het badwater weggooit. We zullen zien. Bram danken wij zeker voor zijn betrokkenheid bij ons toernooi!
Vanavond werd er ook getennist. Er was nauwelijks wind en voor het publiek was het later wat aan de frisse kant. Maar niet voor de tennissers. Op baan 1 gingen rond 19.00 uur Igor Cozijn en Wesley Teeling in de HE5 van start. Wesley kwam hier als jong talent en blijkt inmiddels tennistrainer te zijn geworden. Hij was dan ook een maatje te groot voor Igor die vooral merkte hoe het is om tegen iemand te staan die in een hoger tempo speelt. Je hebt dan het gevoel achter de feiten aan te lopen. Wesley wint: 6-2, 6-2.
Ik had me voorgenomen om de GD4 tussen Ellen Scheermeijer& Roy Scholten vs Vera Milisavljevic en Fabien Goldenberg te gaan volgen maar raakte in gesprek met Jan van Os. Tijdens dat gesprek realiseerde ik me dat Jan de titel ‘tennisprofessor’ niet zou misstaan. Jan komt hier al jaren op het Landsmeer Open en begeleidde ooit Wesley Teeling en Marius Liesdek die beiden ooit het Landsmeer Open wonnen. Jan kan je heel veel vertellen over de wereld die tennis heet. En dat deed hij dan ook. Het was dus voor mij ‘kijken met je oren’ zodat ik sporadisch die GD4 op baan 1 kon volgen. Roy, die vroeger met een grote bos rood haar deelnam aan het Jeugdtoernooi van Heb Durf, zweefde hoog door de lucht om lobs weg te smashen en Ellen, ooit samen met zus Brenda toernooileider van het Landsmeer Open, volleyde aan het net de meeste ballen van Vera en Fabien vakkundig weg. Voordat ik ‘echt’ kon gaan kijken was de partij voorbij: Ellen/Roy winnen met 6-0, 6-0!
En de volgende wedstrijd op baan 1 was ook al een partij van weinig games. Eric Hafkamp tegen Henk Klompmaker. Ik gaf Eric de grootste kans om de winnen aangezien hij met groter verschil (dan Henk) van Ewald Arts had gewonnen in hun HE6 50+ poule. Henk was echter geen schim van de man die nipt van Ewald won. Zijn forehand liep als een trein, ik zou haast zeggen een hogesnelheidtrein, en Eric, die echt niet slecht speelde en van alles probeerde, trok in soms toch ook wat langere games uiteindelijk in 12 van de 13 keer aan het kortste eind. Henk de winnaar: 6-1, 6-0.
Jawel, tennis op Heb Durf is verrassender dan op Wimbledon waar de Grote Drie (Djoc, Nad, en Fed) hun tegenstanders voorspelbaar makkelijk kloppen.
Er zijn zo’n 100 partijen gespeeld. Ik schat nog zo’n 125 te gaan. Ook het toernooi loopt als een trein.
En… de asfaltweg door ons Sportpark is bijna gereed. Het lijkt wel een 4-baans snelweg waar, bij wijze van spreken, die hogesnelheidstrein makkelijk overheen kan razen…
Chris ter Brake
 

Top