Landsmeer Open 2023 – Dag 8

Zaterdag 15 juli

De weersomstandigheden waren ‘wisselend’ zoals de weermannen dat noemen. In de ochtend een aangename temperatuur en af en toe een toch wel brandende zon. Daarna ging het wat meer waaien. Later in de middag een flinke bui, zodat alle spelers moesten schuilen. Daarna werd het koeler en de ballen werden natter en zwaarder. Omstandigheden die aanpassingen vroegen van de sporters.

Om 9 uur stonden Tamara van Meetelen / Sydney Stolk tegenover Michelle Gerards- De Groot / Sjoera van der Pol. Een heerlijk ochtendzonnetje. De finale. Nina Forakis / Iris Wilms-Floet moesten helaas na winst op Tamara / Sydney opgeven. Er werd hard geslagen door deze vrouwen en lange tijd ging het gelijk op met soms onwaarschijnlijke volley’s van Michelle / Sjoera. Mooie crossgeslagen duels en af en toe schermutselingen aan het net. Tamara / Sydney winnen 7-5, 6-3 en kunnen zich de eerste kampioenen van het Landsmeer Open 2023 noemen.

Er stonden 2 HE A halve finales op het programma. Eerst Wouter Moons, de winnaar van vorig jaar, tegen Sander Collewijn, daarna Tom vd Oever tegen Tim van ’t Wout.
Wouter begon wat onwennig terwijl Sander er meteen goed in zat met een sterke vlak geslagen dubbelhandige backhand, af en toe afgewisseld met een enkelhandige backhandslice of dropshot. Alcaraz doet dat ook. Wouter had er moeite mee en vond zijn ritme in de tweede set. Het ging het tot 3-3 gelijk op. Een boeiende partij. Zoals ik gisteren al schreef: met tennis weet je het nooit. De volgende vijf games gingen wat makkelijker naar Wouter en bij 2-0 in de 3e set gaf Sander op. Een knieblessure belette hem om verder te spelen. Wouter wint: 2-6, 7-5, 2-0.

Tom tegen Tim was de volgende halve finale. Beide zijn spelers die graag van achteren uit spelen. Beide kunnen dat goed. Er werd hard geslagen en de hoeken werden opgezocht en gevonden. Er ontspon zich een boeiend duel. Er werd goed gespeeld waarbij de fouten doorgaans afgedwongen werden door de ander. In wezen speelden beiden aanvallend. Op een versnelling van de een, volgde een versnelling van de ander. Tim deed dat een tikkeltje beter dan Tom. Tim wint; 6-4, 6-4.

Dat wordt dus  linkshandige Wouter tegen de snelspelende Tim in de finale. De wedstrijd staat voor zondag 16.30 uur gepland.

Alle banen trokken publiek vandaag. De spelers hebben allen hun supporters. En supporters op hun beurt laten regelmatig aan elkaar weten wat ze vinden van de verrichtingen van hun favoriet(en). Ja, er wordt veel gepraat aan de kant.

Vandaag, zondag, zijn de finales. De supporters zullen er zeker zijn! Het wordt een mooie dag.

Chris ter Brake.

Top