Clubkampioenschappen 2024 – Dag 2

De fietsenstalling stond vol met bijna allemaal kinderfietsen toen ik om 13.30 uur op zondagmiddag aankwam bij Heb Durf. De jeugd was vanaf 9 uur bezig geweest onder leiding van de jeugdcommissie natuurlijk. Op mijn GSM kon ik zien dat er 33 wedstrijden waren gespeeld. Er doen 61 jeugdleden mee. Er wordt gebruikgemaakt van een andere puntentelling en er wordt ingedeeld naar leeftijd van 6 tot 14 jaar in de kleuren rood, oranje, groen en geel. De jeugd speelt verder in het finaleweekend op 23 en 24 maart. Ik hoop daar verslag van te doen.

Een aanzienlijk aantal kinderen heeft tennissende ouders die meedoen aan het seniorentoernooi. Dat kan ik zien aan de achternamen van de deelnemende kinderen op mijn GSM. Dus genoeg supporters.

We kijken regelmatig op onze GSM’s, zowel deelnemers als toeschouwers. Vijftien jaar geleden werden alle schema’s nog opgehangen aan het prikbord in het clubhuis. Je kon gemakkelijk zien hoe het toernooi verliep en wanneer wie speelde. Dat had ook wel wat.

Bij de senioren stonden er 17 wedstrijden op het programma. Sander van Schaik en Mika Graas speelden op baan 5 in de HE7 een aantrekkelijke wedstrijd met goed diep geslagen ballen en lange rally’s. Beiden hebben een goede techniek. Camiel genoot vooral van de backhand van Mika. En ik genoot van de mooie rally’s die Sander won, die eindigden in een lob over Mika heen. Mika moet nog wat groeien, nietwaar? Uiteindelijk was Mika iets scherper dan Sander en won met 6-4, 6-4.

Met Hanneke van Dusseldorp speelde ik in de GD7/8 tegen Monique Brandjes en Timo Zonneveld. Hanneke en ik staan al wat langer op de baan dan Timo en Monique, maar dat mocht de pret niet drukken. Hanneke sloeg vooral op Monique flink wat aces. Dat kwam natuurlijk door de mooie opslag van Hanneke, maar ook door de opstelling van Monique die duidelijk een gat liet aan de rechterkant in het begin van de partij. Timo was uit zijn griepbed herrezen en voelde zich gammel. Hij raakte de ballen soms maar half, en dat is niet de bedoeling. Op zijn geslicede service raakte hij in de op één na laatste game een bal met de uiterste bovenkant van zijn racket. Een ‘kets’ heet dat in biljarten. De bal zweefde met veel tegeneffect door de lucht en plofte vlak achter het net traag neer. Absoluut onhaalbaar voor Hanneke. Dat was dan ook de game die Monique en Timo wonnen.

Hoewel Buienradar regen voorspelde, bleef deze uit. Alle wedstrijden konden worden gespeeld. Maar de laatste en spannendste partij van de middag eindigde in de regen: Wendy van Gastel en Gerda de Jong wonnen in de DD7 van Nynke de Jager en Dina Volders met 6-7, 7-6, 12-10. Gelukkig was de derde set een super tiebreak.

Door en door drijfnat druppelden de vrouwen van de baan naar de gezelligheid van de kantine, waar goed nagepraat kon worden.

Chris ter Brake.

Top