Buurtgezinnen

Stichting Buurtgezinnen is nu bijna 2 jaar actief in Landsmeer, misschien heb je het al eens langs zien komen of erover gehoord. Meerdere gezinnen van onze tennisvereniging zetten zich in voor deze stichting als steungezin, maar stichting Buurtgezinnen kan nog wel wat extra hulp gebruiken!

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een (twee)wekelijkse speelafspraak, een nachtje logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Zou je het leuk vinden om op deze manier bij te dragen aan het gezond en gelukkig opgroeien van een kind en zo de ouder even te ontlasten? Neem dan vrijblijvend contact op met Gonda, de coördinator in Landsmeer, door haar te mailen of te appen/bellen: gonda@buurtgezinnen.nl / 06 -304 97 668. Zij vertelt je graag meer en ontdekt graag samen met jou of Buurtgezinnen bij je past.

Neem ook gerust een kijkje op de website: www.buurtgezinnen.nl/landsmeer of volg hen via facebook of instagram.

Digitale folder Landsmeer

Top