Landsmeer Open – Dag 2 – 76 juli 2019

7 juli 2019, Dag 2 LANDSMEER OPEN

De dag begon fris en in de middag kwam de zon erbij en was het terras een aangename plek om de winst en het verlies na afloop uitvoerig met elkaar te bespreken.
Winnen doe je niet zomaar. Sommige spelers hebben hun tegenstander eerder zien spelen en ‘maken’ dan een wedstrijdplan. In de nabespreking leggen ze dan heel precies uit waarom ze van je wonnen.
Een grote geruststelling: je hoeft niet te denken dat het aan jou lag of dat je slecht speelde.

Rob Buhrs en Han Daniels zaten de hele ochtend achter de wedstrijdtafel daarbij enthousiast geholpen door zoon Jordi (Buhrs) die alle spelers persoonlijk een Dextro Energy overhandigde.

Op baan 1 stonden de linkshandige Sebastiaan Bruinsma en Igor Cozijn in de HE6 tegenover elkaar. Igor had zich voorgenomen om niet te snel te moeten scoren en de bal beheerst rond te spelen. Dat wedstrijdplan voerde hij goed uit. Wel werd hij geholpen door Sebastiaan die geen goede dag had en soms, zonder aanwijsbare reden, de bal niet over het net kon krijgen. Er waren wel enkele mooie rallies zodat het publiek af en toe de handen op elkaar kreeg. Igor won 7-5, 6-4.
En op baan 6 stond Eric Hafkamp heel goed te spelen in de HE6 50+ tegen Ewald Arts. Hij sloeg enkele prachtige ‘running forehands’ waar Ewald geen antwoord op had. Ewald had last van een ‘haperende forehand’ die hem vooral in de tweede set parten speelde. Winst Eric: 7-5, 6-1.
En op baan 5 stond Hans Romein tegenover Philip Ling in de HE8. In de HE8 vragen spelers veel van elkaar. Ze spelen regelmatig hoge-lob-rallies hetgeen toch wel het zwaarste onderdeel van het tennis genoemd mag worden. Hans en Philip pasten deze speelwijze regelmatig toe. Dat is natuurlijk prima te doen als je een tweesettertje speelt. Nadat Hans de tweede set met 7-5 al lobbend naar zich toe trok was het ‘op’ met deze ‘English Patient’. Philip won: 6-2, 5-7. 6-3.

Restaurant Heb Trek opent haar deuren pas op vrijdag. Zou de problematische bereikbaarheid van ons park een rol spelen? Vandaag toonde de kantinedienst eigen initiatief een serveerde eigen gemaakte tomatensoep en speciale broodjes. Voorbeeld doet volgen!

Suggestie: op Wimbledon is de grote traditie om Aardbeien met Slagroom te ‘serveren’( ja, serveren). Waar je ook komt om Wimbledon, je loopt tegen een kraampje ‘Strawberries and Cream’ aan.
We laten ons op Heb Durf graag verrassen!

Chris ter Brake

Top