Pilot KNLTB ladder competitie per 1 mei

Pilot KNLTB ladder competitie
We willen een test gaan doen met de KNLTB ‘ladder competitie’. Binnen de KNLTB ClubApp kunnen leden van Heb Durf elkaar uitdagen op een ranglijst. Op deze manier kan je makkelijk andere leden van de club ontmoeten en is het net iets minder vrijblijvend dan gewoon vrij spelen.
De uitslagen tellen niet mee voor je officiële ranking, maar de eer EN je plek op de ladder ranglijst geven wel een competitiegevoel! ?
We willen een pilot opzetten om de verschillende mogelijkheden te testen. Deze pilot loopt van 1 mei t/m 30 juni. Hierna evalueren we de uitkomsten en gaan we hopelijk nieuwe ladders opzetten, die het hele jaar rond gespeeld kunnen worden.
Inschrijven voor de pilot kan t/m UITERLIJK 30 april! Hierna kan voor de pilot niet meer worden ingeschreven en kan je de komende 2 maanden dus niet meespelen voor de ladder.

We hopen wel dat veel leden zich voor de ladder inschrijven, zodat we een goede pilot kunnen draaien en we veel wedstrijden kunnen spelen.
In de pilot hebben we gekozen voor de volgende 5 ladders om het nog overzichtelijk te houden: DE, DD, HE, HD en MIX.
We maken nu nog geen onderscheid voor 50+ en de jeugd, maar ná de pilot zullen we ook voor deze groepen aparte ladders aanmaken!
Het aanmelden, uitdagen van een tegenstander, accepteren van uitdagingen, uitslagen invoeren en de stand bekijken van de ladder gaat allemaal via de ClubApp van de KNLTB.

Wat zijn de regels?
-> Alleen beschikbaar voor spelende leden van TV Heb Durf en alleen voor de ladder in die categorie waarvoor kan worden ingeschreven nadat er is persoonlijk is ingelogd in de KNLTB ClupApp. Het staat je wel vrij om je voor meer categorieën en dus ladders in te schrijven.

-> Tijdens de pilotfase spelen we op tijd, dus maximaal 45 minuten. Je spreekt samen af hoe laat je stopt en bij het einde geef je de stand door zoals die dan is. Bijv. 6-1 3-0. Uitslagen tellen dus niet mee in je KNLTB-ranking.

-> Iemand uitdagen doe je uitsluitend via de KNLTB ClubApp. Niet onderling en niet buiten de KNLTB ClubApp om afspreken voor een ladderwedstrijd.

-> Je kunt iemand uitdagen die maximaal 3 treden hoger staat. Je kunt niet iemand uitdagen die lager staat op de ladder. (Dus een nummer 5 op de ladder mag de nummer 2,3 en 4 uitdagen maar niet nummer 1)

-> Jullie spelen dan binnen 7 dagen de wedstrijd. Hiervoor moet wel eerst een baanreservering gemaakt worden op de gebruikelijke wijze via de app.
Tip: probeer een tijdstip voor de wedstrijd te plannen waarom het minder druk is op de baan, dus bijv. in het weekend of doordeweeks overdag. Probeer de avonduren te vermijden zodat je meer kans hebt de wedstrijd binnen 7 dagen te kunnen spelen, maar het mag natuurlijk wel.

-> Er zijn geen kosten aan verbonden voor de ladderspelers.

-> Deze pilot ladder duurt tot en met 30 juni 2021. Daarna volgen er eervolle vermeldingen, evalueren we de pilot en starten we hopelijk met de nieuwe ladders. Dan ook voor de jeugd en 50+ (wellicht maken we dan ook nog andere verdelingen).

Hoe schrijf je jezelf in?
Leden kunnen zelf inschrijven door in te loggen in de KNLTB ClubApp.
Kies hier voor ‘Spelen’ onderaan de homepage en kies daarna op ‘Laddercompetitie’.
Bij ‘beschikbaar’ zie je de laddercompetities waar je jezelf kan inschrijven door deze te selecteren. Als je deze selecteert, zie je de nodige speelsterkte, leeftijd, ranglijst en welke wedstrijden er zijn gespeeld. Nadat je jezelf hebt ingeschreven, komt deze competitie te staan bij ‘mijn’.
Hier kun je aan de slag gaan met uitdagen op het moment dat de laddercompetitie start. Door bij een lid op ‘uitdaging’ te klikken kun je een bericht sturen en een voorstel van een datum voor de wedstrijd. Het is mogelijk om meerdere opties te versturen!
Zodra je zo’n uitdaging ontvangt, kun je zelf, via de app, deze accepteren door op ‘uitdaging details’ te klikken. Hier is het mogelijk om de uitdaging te accepteren, af te wijzen of om een andere datum/tijd voor te stellen. De uitgedaagde krijgt de uitdaging binnen, na deze geaccepteerd te hebben en een datum geprikt, dienen zij nog wel een baan te reserveren.
Binnen 7 dagen na de uitdaging moet de wedstijd gespeeld worden!

Hoe voer je de eindstand in?
Na maximaal 45 minuten spelen dient de uitslag ingevoerd te worden. Je voert in wat de stand van dat moment is, dus bijv. 6-1 3-0. Dit kan gedaan worden door zowel de uitdager als de uitgedaagde, in de KNLTB ClubApp. De andere partij dient altijd de ingevulde uitslag nog te bevestigen in de KNLTB ClubApp.

Stand op de ladder
Nadat de wedstrijd is gespeeld is er een winnaar. Als de uitslagen zijn ingevoerd en door beide spelers zijn goedgekeurd, rekent het systeem de nieuwe plekken op de ladder uit en voert dit direct door.

-> Voor vragen over de laddercompetities: mail naar Martijn Herfkens: herfkens@hotmail.com.

Veel plezier en succes met de ladder!
En… INSCHRIJVEN KAN TOT EN MET 30 APRIL!

Hartelijke groet,

team pilot laddercompetitie:

Martijn, Mark en Bart

Top