Landsmeer Open zondag 15 juli, dag 9

Het clubhuis leek vanmorgen  even op ‘Hotel Landsmeer’ met luxe ontbijttafel : croissants, vruchtensap, gekookte eitjes en nog meer lekkers voor de finalisten. Vanzelfsprekend  verzorgd door de toernooicommissie (Ronald, Richard, Femke, Barbara en Han). Zij waren vroeg in de weer want op de finaledag wordt er van alles geregeld en gedaan. Zonder toernooicommissie geen toernooi.

Iets na het middaguur stond de finale van de HE4 op  baan 1; Tom van den Oever en Tim Tolk stonden tegenover elkaar. Qua ‘power’ deden ze niet voor elkaar onder en het toegestroomde publiek kon dan ook genieten van  fraaie slagenwisselingen  vanaf de baseline. Beiden hanteerden de dubbelhandige backhand. Tim was daarin succesvol en sloeg meerdere voluit geslagen winners. Tom stond meer onder druk en maakte iets teveel ‘unforced errors’. In de tweede set leek Tom de rollen om te draaien en nam een voorsprong. Tim kreeg weldra zijn scherpte  terug won tenslottede partij met duidelijke cijfers: 6-2, 6-3.

Op baan 1 ontspon zich vervolgens een boeiende partij (HE6) tussen Roman de Groot (16 jaar) en de kleine Brad Sy-A-Foek(13 jaar). Zij hadden regelmatig lange slagenwisselingen waarin alle hoeken van de baan werden gezocht en gevonden. In de eerste set was er nauwelijks verschil tussen beiden. In de tiebreak bleek Roman iets sterker. Brad won vrij eenvoudig de tweede set, vooral omdat Roman onnodige fouten ging maken. De derde set liep uit op alweer een tiebreak. De laatste ralley was er een om in te lijsten: de langste ralley van de partij waarin het tempo dan weer door de een en dan weer door de ander steeds verder werd opgevoerd. Roman sloot af met een zoevende winnende forehand: 7-6,2-6,7-6!

Op baan 5 stonden Kim van der Vlies en Lisa Kerstholt tegenover elkaar in de DE5 finale. Het was bijzonder warm! Té warm misschien wel voor Lisa. Zowel Kim als Lisa beschikte over een goede, met veel kracht geslagen dubbelhandige backhand. Dat leverde een spannende tweede set op met kansen over en weer. In de laatste game werd  Lisa waarschijnlijk bevangen door de hitte. Er volgden  opeens vier ‘unforced errors’ en de wedstrijd was over. Kim won: 6-1,7-5.

Er werden in deze hitte 11 driesetters gespeeld! Het lichaam gaat zich verzetten tegen de warmte. Bij de een wat eerder dan bij de ander.  Lekker in de schaduw zitten bij het wisselen van kant, daar kijk je naar uit. Tennissen, je moet er niet aan denken!

Rond half zeven kon de prijsuitreiking beginnen. Voorzitter Eric Hafkamp dankte de commissie en alle leden die zich deze week hebben ingezet om het toernooi tot een succes te maken. Dat zijn er heel wat als je alleen al denkt aan alle leden die achter de bar hebben gestaan of hebben gekookt.

Ook onze sponsoren werden bedankt!

Toernooileider Ronald van Ginkel verrichtte de prijsuitreiking en overhandigde Rob en Graciela Bührs de Jan van Dijk trofee. Zij zijn voor Heb Durf al jaren verdienstelijk actief achter de schermen, ook tijdens de Landsmeer Open. Winnaar Tim Tolk en winnares Kim van der Vlies spraken hun dankwoord uit en hoopten volgend jaar hun titel te verdedigen.

Manon Boonstra en Moeder Coby bakten traditiegetrouw de hele middag pannenkoeken op het terras en later serveerden zij overheerlijke saté!  Het 35ste  Landsmeer Open liep ten einde. Blij, een ervaring rijker misschien een tikkeltje oververhit,  keerde iedereen huiswaarts.

Chris ter Brake

Top