Landsmeer Open woensdag 11 juli, dag 5

Het was voor de sportliefhebber op Heb Durf vandaag een volle avond: op de televisie voetbal, op de smartphone tennis van Wimbledon en op onze banen tennis. Het was zelfs zo dat Thomas Bonsen en Koen Rose over een bijzondere gave bleken te beschikken: zij voorspelden de doelpunten korte tijd vóórdat ze gemaakt werden! Zij konden op hun telefoon het doelpunt namelijk iets eerder zien dan wij op de tv! In de keuken waren Manon en Jessica een overheerlijke Lasagne aan het verzorgen met watermeloen als nagerecht! En Ans Baarslag had de tafels van restaurant ‘Heb Trek’ prachtig versierd en aan die volle tafels wisselde men uitvoerig van gedachte met elkander.

Ik zal de wedstrijden niet uitgebreid bespreken. Ik volsta om te melden dat in de HE4 Tom van den Oever won van Sicco Goede, dat Camiel Oppenhuis verrassend won van Tim Tolk en dat in de DE5 Piëtte van Hoorn won van Julia de Vries.

De belangrijkste gebeurtenis vanavond was het optreden Miguel, het vermoedelijk ongeveer 2 jaar oude zoontje van Tom van den Oever. Na afloop van Tom’s partij tegen Sicco kwam Miguel de baan op om zijn vader te helpen met het slepen van de baan. Eigenlijk moet ik zeggen MIGUEL’S BAAN. Miguel vond het vooral belangrijk om op het sleepnet te gaan staan en zijn vader zodoende voor een probleem te plaatsen. En toen de baan toch gesleept was werd Miguel geacht plaats te maken voor de volgende wedstrijd. Daar protesteerde hij heftig en luidkeels tegen. Dit was ZIJN baan! Met zachte hand voerde Oma Alie Miguel af.

Van Tom begreep ik dat het woord TENNIS een van de eerste woorden was die Miguel kon uitspreken was. En thuis gebruikt hij steelpannen liever als tennisracket. Hebben we hier de Wimbledonkampioen 2040 zijn eerste schreden op de tennisbaan zien zetten?

André Agassi vertelt in zijn autobiografie een heel ander verhaal over tennis in zijn kindertijd. Vader Agassi was een Iraanse bokser die naar Amerika vertrok om de armoede te ontvluchten. Hij begreep dat tennis een goede bron van inkomsten kon worden. Zoon André was van de vier kinderen het meest getalenteerd. Je kon het zo gek niet bedenken wat pa allemaal bedacht: in zijn babywiegje een tennisbal in plaats van een rammelaar, in de tuin een een tennisbaan met een ballenmachine uitgedost als een draak en nog veel meer. André moest al jong 1250 ballen per dag van die ballenmachine  terugslaan. En  zijn vader had het net 15cm hoger gemaakt want hij vond een bal in het net slaan het ergste wat er was. En als de bal in het net terecht kwam kreeg André een enorme scheldkannonade van pa.

We zijn benieuwd wanneer Miguel terugkeert op de baan voor zijn eerste tennisles bij Anouk!

Vanavond staat Tortillias met Salade op het menu. Ellen, Yvonne, Paula en Laurens gaan weer (als vanouds) koken!

Chris ter Brake

Top