Landsmeer Open – verslag dag 5

LANDSMEER OPEN 2017, 12 JULI, DAG 5.

Vandaag was de dag dat tennisminnend Engeland de Mexit beleefde: Murray’s exit cq verlies op Wimbledon. Gelukkig hebben zij Jo Konta nog. Zij gaat het opnemen tegen Venus Williams, die net als Roger Federer terug is van weggeweest. Wimbledon zelf krijgt kritiek van de spelers w.o. Djockovic. Zij klagen over de kwaliteit van de banen. Sommige banen zijn ‘zwaar’ beschadigd alsof er op gegolfd is door een hele slechte golfer. Enfin, er gaat niets boven onze Smashcourtbanen, toch?

Han Daniels zat samen met Cor van Beek achter de wedstrijdtafel ‘de boel te regelen’. En de pan met kokend water stond te pruttelen en wachtte op de Pasta die Manon, Jessica en Daphne weldra zouden serveren. De al langer geblesseerde Manon Boonstra laat zich niet weerhouden om zich voor onze gezellige club in te zetten. Het werd een overheerlijke ‘Pasta Basta’ met alles erop en eraan!

Ondertussen werd er natuurlijk getennist. Vanavond stonden er voor het eerst wat meer damespartijen op het programma. Helaas meldden zich niet genoeg dames aan in de categorien 4 en 5 zodat er alleen een DD5 gespeeld wordt. De spannende partij van de avond was op baan 5 waar onze pasta kokende Jessica Reinhart het samen met Annerieke Ruig opnam tegen Sandy van der Elst en Chantal de Mug. Zij vochten een ware drie-setter uit waarbij de dames van alles naar elkaar toe gooiden: lobs, korte ballen en verrassende passeerballen. Het goed gevulde nieuwe terras genoot zichtbaar! Jessica en Annerieke wonnen: 6-7, 6-4, 6-4.

Op het terras stonden later op de avond oud-bestuurders van Heb Durf Ron Braspenning, Sicco Goede en Chris ter Brake met voorzitter Eric Hafkamp verhalen uit het verre verleden op te halen.(Zie foto). Ook ondernamen zij als besluitvaardige bestuurders pogingen om tot een naam te komen voor het luxueuze terras (zie foto Quinten, Ruud) waar zij met beide benen op stonden. Iedereen was het erover eens dat het niet kon worden vernoemd naar een persoon.

Vanavond gaan we met ‘Heb Trek’ naar Spanje. Linda en Ron maken Paella! En er staan natuurlijk tal van boeiende duels op het programma!

Chris ter Brake

 

Top