Landsmeer Open – verslag dag 3

LANDSMEER OPEN 10 JULI 2017, DAG 3

Het was lastig om een goed plekje te vinden voor je fiets op de eerste heerlijke tennisavond van het Landsmeer Open. Er was geen wind, een aangename temperatuur en de terrassen waren goed gevuld. Iedereen kwam elkaar weer tegen en er werd intensief bijgepraat. En natuurlijk kwam de marathon partij van bijna 5 uur tussen Nadal (Spanje) en Muller( Benelux) ter sprake. 15 –13 in de vijfde set!! Hier in Landsmeer werd tot ver na middernacht getennist.

Later op de avond konden we genieten van mooie lange ralleys in de HE5 partij tussen Stefan Hoogenboom en Sebastiaan Bruinsma. Stefan heeft goed gekeken naar de speelwijze van Nadal. Hij is zeer bedreven in het slaan van forehands uit de backhand hoek. Vroeger was het een teken van zwakte als je ‘om je backhand heen liep’. Tegenwoordig is het eerder een wapen.
Stefan bracht Sebastiaan die toch echt wel een aardig balletje kan slaan, regelmatig in de problemen met die diepgeslagen topspinballen en won: 6-4, 6-2.

Op baan 2 stonden tegelijkertijd Igor Cozijn en Gerton Sluis in de HE6 een marathonpartij met lange ralleys uit te vechten. Igor doet het net even anders dan Stefan. Hij loopt, als het even kan om zijn forehand heen! Waarom? Hij heeft een geweldige topspin backhand. Op het Landsmeer Open heb ik nog geen betere gezien. Gerton, als derde geplaatst, moest tegen half 2 (!) de handdoek in de ring gooien: 6-7, 6-4, 7-5….

Nog een post-middernacht partij ging tussen Mike Boostra en Jan Wegman op baan 5. Het publiek kon de verrichtingen van de heren vanaf het terras optimaal volgen. Met degelijk spel trok Mike de eerste set naar zich toe. Maar in set 2 en 3 wist Jan Mike’s buitengewone loopvermogen tot het uiterste te beproeven en Mike toch te ontregelen cq ‘gek te maken’. Jan won: 4-6, 6-3, 6-1.

Terwijl de meeste deelnemers al op 1 oor lagen konden Anneriek en Richard ‘de boel afsluiten’ en terugkijken op een geslaagde tennisavond.

Restaurant ‘Heb Trek’ opent vanavond haar deuren. In de keuken staan Laurens de Koning, Ellen Scheermeijer, Paula Louman, Marco de Vries en Yvonne Bakker. Je kan genieten van een broodje ‘Pulled Porc’ met originele Texas kool salade.’ In Texas everything is big’ zeggen ze daar. Ik ben benieuwd.

Chris ter Brake

Top