Landsmeer Open – verslag dag 2

LANDSMEER OPEN 9 JULI 2017 DAG 2

Een stralende dag was het en een stralende dag bleef het. De bidons moesten af en toe bijgevuld worden in de wat langere partijen.

Barbara en Femke zaten achter de tafel. Daar werden jammer genoeg nogal wat walkovers (4 vandaag) gemeld. Je wilt toch tennissen om een ronde verder te komen!

Tennissen deden Peter Welsink en Brad Sy-A-Foek zeker en wel vroeg in de ochtend op Baan 1. De 12-jarige Brad werd vanaf het terras aangemoedigd door zijn familiue. Zijn zusje tenniste ook en zei van hem te winnen. En dat deed Peter ook. Brad kwam qua lengte nauwelijks boven het net uit en wist Peter tot lange rallies te dwingen met ferme klappen. Peter, die misschien zijn opa had kunnen zijn speelde degelijk en toch gevarieerd en won 6-3 7-6.

Op de terrassen was het redelijk rustig vandaag. Er was volop gelegenheid om bij te praten over vacanties, werk, tennisprestaties en blessures.

De laatste wedstijd van de dag speelde zich af op baan 6. Iedereen trok naar het nieuwe terras waar tevens van de zon genoten kon worden. Olivier Tolk en Tim van ‘t Wout namen het op tegen Arjen Oostenbrink en Ed Peijnenburg in een HD7 partij waarin af en toe behoorlijk geknald werd en waar geen ‘unforced errors’ werden begehouden zoals op Wimbledon. Maar ze waren er wel. De wedstrijd eindigde in een tiebreak in de tweede set die Olivier en Tim ruimschoots wonnen : 6-3, 7-6(7-1)

Dit was het voorweekend maar maandagavond wordt een lange avond. Vanaf 17.30 uur zijn alle banen bezet en vanaf 22.00 uur gaan de laatste 6 wedstrijden de baan op. We zijn benieuwd.

Restaurant ‘Heb Trek’ gaat dinsdag open. Daarover hebben Barbara en Femke alle deelnemers via de mail nader ingelicht.

Chris ter Brake

Top