Landsmeer Open – verslag dag 1

LANDSMEER OPEN 2017 DAG 1 (8 juli)

Onder een wel zeer bleke, vrijwel onzichtbare zon en met een aangename temperatuur en nauwelijks een zuchtje wind ging het 34ste Landsmeer Open van start. Achter de wedstrijdtafel zaten Richard de Vries en Ronald van Ginkel, onze toernooileider. De eerste spelers werden hartelijk begroet en weldra stonden de eerste partijen op de baan.

Ronald werd de afgelopen dagen overladen met verzoeken om wedstijden te verplaatsen. Een toernooi opstarten is niet het probleem. Het toernooi moet ook afgespeeld worden. En dat wordt steeds moeilijker als teveel wedstrijden verplaatst moeten worden.

Dieuwertje Band zat heel tevreden op het terras naar de eerste wedstijd op Baan 1 te kijken. Zij had zojuist op alle tafels nieuwe plantjes geplaatst waardoor het terras helemaal opgevrolijkt werd.

Niet alleen het terras van Baan 1 kreeg een andere aanblik. Afgelopen maanden zijn er zijn twee terrassen bij gekomen. Vakkundig aangelegd door de vader van Camiel Oppenhuis : Harry, tevens Camiel’s grote fan! Bij het oefenmuurtje kunnen toeschouwers nu genieten van wedstijden en baan 5 en 6 zijn nu ook in het zicht gekomen van het publiek.

Ik heb de vraag opgeworpen of deze terrassen misschien een naam kunnen krijgen. We kennen immers al ‘Villa Terbrack’ en het ‘Louis Petit Laantje’. Enthusiaste reacties kreeg ik niet.

Op Baan 1 stonden Eugenie Kaaijk en Pelle van de Lee een GD7 te spelen tegen Simon en Nancy Voorthuysen. Het publiek werd getracteerd op fraaie ralley’s en vooral veel spanning. Het leek een derde set te gaan worden maar Eugenie en Pelle wisten er toch een tiebreak uit te halen die ze nipt wonnen! (6-4, 7-6). Hun geheim zal ik verklappen: ze zijn beiden linkshandig!

Ewald Arts en Micha Kamps speelden leuke partij op baan 5. Vanaf het nieuwe naamloze terras was de wedstrijd uitstekend te volgen. Ewald moet het hebben van een tegenstander die strakke ballen slaat. Micha begon tegen het einde van de partij wat minder strak te spelen en Ewald ging wat sneller in de fout. Ja, er komt veel kijken bij zo’n simpellijkend potje tennis!

Morgen gaan de wedstijden om 10.00 uur van start. Er zijn meer dan genoeg terrassen om lekker te genieten van het Landsmeer Open 2017.

Chris ter Brake

Top