Landsmeer Open – Finale dag

Op de slotdag van het Landsmeer Open 2016 kwam de zomer weer helemaal terug. Het publiek zat langs alle banen in de zon te genieten van een van de ongeveer 25 finales die vandaag gespeeld werden. Alle finalisten ontvingen direct na de gespeelde finale uit handen van de toernooicommissie een prachtige zonnebloem.

In de HE 4 finale stonden Mick Goederaad (4,5) en Bjorn Vermeulen (5,2) tegenover elkaar. Mick had zijn voorgaande twee wedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen. Bjorn daarentegen had twee zware partijen achter de rug en kreeg tegen Emiel de Graaf zelfs 2 matchpoints tegen. Tegen Mick kwam Bjorn minder in zijn spel. Mick is snel en beweegt goed maar Bjorn ook. Het iets gevarieerdere spel van Mick met daarbij een uiterst zorgvuldig uitgevoerde backhand slice en duidelijk minder ongedwongen fouten van Mick waren bepalend. Mick won: 6-2, 6-0.

In de DE 5 bereikten Hanneke van Dusseldorp en Daphne Alderse-Baas de finale. Een spannende partij met een onzekere uitkomst. Hanneke won de eerste set terwijl ze steeds een achterstand goed moest maken. In de tweede set kwam ze op 5-4 op matchpoint. Daphne’s forehand begon beter te draaien en zo trok ze de tweede set toch naar zich toe. In de derde set begon Daphne’s forehand te haperen en haar eerste service liep niet echt goed terwijl Hanneke met haar goede service en slice backhand succesvol was. Hanneke won: 6-4, 5-7, 6-1.

Bij de veteranen (HE 7 50+) stonden twee maatjes tegenover elkaar: Winfred Martens en Bert Prins. Ze kennen elkaar door en door. Op basis van hun rating werd Winfred geacht te winnen. Maar Bert had van Theo van den Oever gewonnen en Theo had een nóg hogere rating. Dus ook kansen voor Bert, nietwaar. Met gevarieerd spel won Winfred de eerste set vrij vlot. In de tweede set bleef de goed bewegende Bert lange tijd bij. Winfred won: 6-1, 6-4.

De allerlaatste wedstrijd van de finaledag op baan 1 was de HE 5 finale tussen Ruud Brouwer en Leo Verhoef. Het publiek genoot van een hapje (Shoarma van oma Coby en Mike) en een drankje terwijl de conditie van de heren tot het uiterste getest werd. Eigenlijk hadden Ruud en Leo moeten aantreden met een lange witte pantalon en houten rackets. Zij speelden het tennis uit de oude school waarbij Ruud regelmatig liet zien dat serve-volley wel degelijk effectief kan zijn op de Smashcourt banen van Heb Durf. Ruud had de langste adem en won: 7-5, 3-6, 6-2.

Het was een passend slot van een geslaagd toernooi. Voorzitter Eric Hartkamp dankte iedereen die een bijdrage leverde aan het toernooi. Als je echt gaat tellen zijn er zo’n 80 á 100 Heb Durf leden in de weer geweest om het toernooi te doen slagen. Daarbij moet gezegd dat het feit dat leden zelf achter de bar staan en zelf koken, zorgt voor een bijzonder gezellige, ongedwongen sfeer tijdens deze toernooiweek. Na de prijsuitreiking dankte toernooileider Ronald van Ginkel zijn team dat zeer enthousiast en goed had samengewerkt en hoopte iedereen volgend jaar weer terug te zien.

Chris ter Brake
IMG_6820

IMG_6821

IMG_6822

IMG_6823

IMG_6824

IMG_6825

IMG_6826

IMG_6827

IMG_6828

IMG_6829

IMG_6830

IMG_6831

IMG_6832

Top