Landsmeer Open dinsdag 10 juli, dag 4

Het weer was aan de beterende hand en later ging de wind liggen en konden de tennissers genieten van een heerlijk avondje tennis onder het kunstlicht van Heb Durf. Hélaas verloor Kiki Bertens op Wimbledon haar partij tegen Julia Goerges en ook België haalde de WK finale niet en verloor van Frankrijk. Dus keren we terug naar de werkelijkheid en concentreren ons op het Landsmeer Open dat natuurlijk veel belangrijker is! Er stonden iets minder partijen op het programma dan maandagavond.

In de HE 4 traden Sicco Goede en Camiel Oppenhuis aan op baan 1. Toch leuk dat de HE4 in een poule gespeeld wordt. Zodoende zijn er veel HE4 partijen om van te genieten. Sicco had een wedstrijdplan: Camiel’s backhand bestoken. Hij slaagde in het plan en speelde daarbij bijzonder secuur hetgeen Camiel halverwege de tweede set deed opmerken dat Sicco nog geen fout gemaakt had! Uitslag : 6-4,6-2.

Jeroen Koster en Henk Klompmaker waren heel wat langer op de baan in hun HE6 50+ partij. Henk is duidelijk beperkt in zijn wendbaarheid als gevolg van knieproblemen. Toch wist hij met zijn sterke linkshandige topspin forehand Jeroen regelmatig onder druk te zetten en in drie zwaarbevochten sets te winnen ( 6-1, 5-7, 6-3) Beide heren zijn ook bedreven in de bokssport. Henk was vroeger een goede bokser totdat hij natuurlijk het tennis ontdekte en Jeroen bokst nog steeds. Jeroen was op de baan meer de ‘çounterpuncher ’en Henk deelde meer ‘linkse directe’ uit.

In de HE 7 stonden Elmer Oudega en Michel Gans tegenover elkaar. In de tweede set stond Elmer ja, wat zal ik zeggen, enorm te beuken. En veel van zijn slagen waren nog ‘in’ ook! Hij heeft goed nagedacht over zijn verliespartij van zaterdag in de HE6 tegen Michael Hilgers waarover ik reeds verslag deed. In de derde set was het ‘op’ bij Elmer maar de tennislust is inmiddels weer helemaal aangewakkerd. Michel wint: 7-6. 2-6, 6-1.

In de DE5 stonden Lisa Kerstholt en onze eigen Julia de Vries tegenover elkaar op baan 2. Ik vraag me trouwens af hoe het zit met de emancipatie van het vrouwentennis. Hier op het Landsneer Open zie ik toch veel meer mannenpartijen en, als ik het goed heb, in de DE4 was er zegge en schrijve één inschrijving: Ellen Scheermeijer. Ellen organiseerde ooit eind vorige eeuw jarenlang, samen met haar zus Brenda, het Landsmeer Open. Maar enfin, Lisa en Julia hadden andere zorgen aan hun hoofd. Lisa won de eerste set vrij makkelijk en leek hetzelfde te gaan doen in de tweede set. Bij 5-2 kreeg ze meerdere matchpoints. Maar Julia vocht terug en scoorde een paar mooie forehandwinners zodat het toch een wedstrijd werd. In de laatste game ging bij Julia het licht uit. Lisa: 6-1, 6-4.

Het slotstuk van de avond was een prachtige partij in de GD6 van Nathalie van Waterschoot/Michel Schagen tegen Ingrid Poelemeyer/Matthijs Dijkema waarin tennis de winnaar was. Er waren fraaie rallies aan het net, waar alle vier elkaars reflexen testten en diepe crosscourtrallies die een lust voor het oog waren. Ingrid/ Matthijs trokken na een spannende drie-setter aan het langste eind; 7-6,4-6, 6-2. Ronald en Femke van onze toernooicommissie genoten overduidelijk van deze show en konden even na middernacht de laptop zijn verdiende rust geven.

Woensdag gaan de deuren van restaurant ‘Heb Trek’ open. Op het menu staat Lasagne van Manon en Jessica. En natuurlijk meer dat genoeg boeiend tennis op de Smashcourtbanen van Heb Durf.

Chris ter Brake

Top