Landsmeer Open – Dag 8

Deze zaterdag stonden er 43 partijen te gebeuren. Het was een stralende dag. Toeschouwers konden op Center Court baan 1 genieten van een paar spectaculaire HD3 partijen. Het meest staat schrijver dezes de HD3 de partij tussen Carlos Joao Goncalves en Marco de Vries tegen  Sicco Goede en Tom van de Oever bij. De eersten wonnen in een supertiebreak (4-6,6-4,10-6)., ondanks enkele welluidende voluit geslagen smash volleys van Tom. Carlos’ achternaam  roept bij mij herinneringen op aan de naam Pancho Gonzales. een van de eerste profs in een door Jack Kramer opgezet tennis circus van kort na de tweede wereldoorlog. Het verhaal ging dat Pancho met zijn racket onder zijn kussen sliep. Een van de eerste rackets waar ik mee speelde was een houten Jack Kramer Wilson racket. Dat was natuurlijk HET top racket in de USA waar ik een tijdje als puber woonde. En zo kan ik nog uren doorgaan maar dit terzijde.

Op baan 5 speelden Jeroen van der Hout en Harald Weppelink samen in de HD6. Naast mij op de bank zat schoonmoeder Florence de Lange met zonnebril te kijken naar haar twee schoonzoons. Hoe een dubbelteam tot stand komt is vaak raadselachtig maar hier was het snel duidelijk dat tennis ook een familieaangelegenheid is en mensen bij elkaar brengt. Later voegden haar twee dochters de Lange  en hun  kinderen zich bij Florence in de heerlijke lage avondzon die het kijken knap lastig maakte. Al deze steun kon niet verhinderen dat Jeroen en Harald verloren van Etienne Beynon en Sander Leeflang die als eerste geplaatst waren. Ik kan niet anders zeggen, maar vaak is het waar en het wordt misschien te weinig gezegd, Etienne en Sander waren gewoon beter:6-2,6-2. Maar niet veel beter! Jeroen en Harald hadden het best wat spannender kunnen maken als…

..
Morgen belooft wederom een stralende dag te worden, geheel in stijl met het weer dat we tot nu toe hadden. Als het allemaal goed gaat heeft de toernooicommissie niet al teveel extra regelwerk vandaag. Olv Femke van Straten hebben zij ons door een prachtig toernooi geloosd: Barbara Cerasuolo-Bakker, Martijn Herfkens, Richard de Vries en Sander van Schaik. Met hulp achter de de wedstrijdtafel van Guido van Halteren, Mark Pelser, George Flik, Rob Buhrs, Marc Uijterwijk en Ewald Arts.

In de DE3 finale staan Tessa Spaan en Iris Wilms-Floet om 15.00 uur gepland. We zagen in dit toernooi veel te weinig van de dames 3. Wel lieten Anouk en Lisa  zich met prachtig laag en krachtig spel wel heel goed  zien in de GD3  tot de blessures….enfin.

En om 16.30 uur is als laatste wedstrijd de HE3 tussen Camiel Oppenhuis en Wouter Moons. Camiel hielp Femke en het toernooi door zich op de valreep aan de HE3 poule toe te voegen tgv een uitvaller. Een soort Lucky Looser, zou je kunnen zeggen…..

Maar eerst om 12.00 uur de HD3 finale met Sicco en Tom tegen Camiel en Dick.

Waar je ook kijkt vandaag het zijn finales! Veel plezier.
Chris ter Brake.
Top