Landsmeer Open – dag 8

Dit is de dag van de halve finales. Sommigen gingen vandaag meerdere keren de baan op. Dat valt echter in het niet bij de prestatie van onze Pannenkoeken Maakster die we allemaal ‘De Moeder van Manon’ noemen. En iedereen vond haar ‘naturels’ even lekker!

Er stonden zo’n 40 partijen op het programma. In een halve finale wedstrijd zijn lange partijen te verwachten. Ik tel 8 drie-setters.

Verrassend was dat de verwachtte winnaar van de HE 4, oud Heb Durflid Tom van den Oever, in twee sets verloor van Bjorn Vermeulen. Het was een partij met lange ralleys en diep geslagen inside-out forehands. Bjorn bewoog duidelijk beter dan Tom die van zichzelf zei dat het leek of hij lood in zijn schoenen had. Nadat ook een paar eenvoudig lijkende smashes door Tom in het net belandden kon hij Bjorn feliciteren: 7-5, 6-3.

Ook tegen de ranking-verwachting in was de 6-4, 6-2 overwinning van Hanneke van Dusseldorp tegen Marleen Kemper. Aan de basis van haar overwinning lag een goede service. Daarnaast dicteerde zij doorgaans de ralleys: 6-4, 6-2.

De meest kleurige wedstrijd was de DD6 tussen Manon Boonstra/Jessica Reinhart en Shannon Bleijerveld/Janine Ebbes. Beide teams waren in hetzelfde kostuum uitgedost: Manon en Jessica in het roze en Shannon en Janine in roze+blauw met identieke zonnebril! Er werd flink geralleyd tussen de dames want tennissen konden ze wel. Manon maakte goed gebruik van haar lengte met enkele goede smashes en Janine verrastte af en toe de netspeelster met mooie passeerballen. Manon en Jessica wonnen: 6-3, 6-2.

Morgen, zondag, zijn de finales. Om 13.30 staat de HE4 finale tussen Bjorn Vermeulen en Mick Goederaad gepland. En om 15.00 uur de DE 5 finale tussen Hanneke van Dusseldorp en Daphne Alderse. Het wordt een mooi finaledag!

Chris ter Brake

IMG_6808

IMG_6809

IMG_6810

IMG_6811

IMG_6812

IMG_6903

IMG_6907

Top