Landsmeer Open – dag 7

Als je het tennispark betreedde kon je er echt niet omheen: de paella pan met een diameter van 80cm met daarachter Enrique omringt door Cynthia + Amigos. Deze pan was absoluut niet te klein voor de ongeveer 50 gasten die in het restaurant met de wel zeer Spaanse naam ‘Heb Trek’ aan tafel zaten. De Spaanse kruiden waren vanmiddag vers ingevlogen van het Iberische Schiereiland. En dat was voor alle 50 fijnproevers onmiddellijk duidelijk. Complimenten ook voor de Spaanse uitgedoste amigos die ons allercharmanst verzorgden!

De feestavond werd opgeluisterd door Patrick Zwierski. Zijn welluidende stem was tot ver in de omtrek te horen en zeker op baan 1 hetgeen Camiel Oppenhuis in de HE 5 inspireerde om die forehand toch nog iets harder en zuiverder te slaan en net iets harder achter die onhaalbare bal aan te sprinten om hem dan toch te halen! Jammer voor Jurnan Lindenburg. Camiel kon zich na de
6-4, 6-4 winst geheel storten in het feestgedruis van het 33ste Landsmeer Open.

In de vroege avond had zich op baan 1 een boeiend HE 4 gevecht afgetekend tussen Bjorn Vermeulen en Emiel de Graaf. Het publiek genoot van mooie ralleys waarbij beide jonge tennissers harde topspinslagen en lage sliceballen op elkaar afvuurden terwijl beiden ook in verdedigend opzicht hun mannetje stonden. Henk Klompmaker zette zijn geld op Bjorn en Leo Verhoef dacht dat Emiel ging winnen.
Emiel kwam bij 5-4 2x op matchpoint en een paar games later mocht de iets jongere Bjorn op zijn derde matchpoint de felicitaties van Emiel in ontvangst nemen. En dat alles na meer dan 2 1/2 uur strijd (6-3, 3-6, 7-5). En zo won Henk K de WEDstrijd!

De prachtige FIETS VAN DRAL werd dit jaar gewonnen door John Zwaan, de partner van Stef Aussems in de HD 6. Dat moet wel helemaal goed zijn: partner Stef is op Heb Durf een beroemdheid omdat hij het publiek ooit tot diep in de nacht uren in de ban hield door een eindeloos lijkende 3-setter maar niet te winnen en dan toch te winnen! En laat Stef dit jaar nu ook toegetreden te zijn tot de gelederen van Heb Durf! Eind goed al goed.

Morgen halve finales! En mooi weer!

Chris ter Brake/ foto’s Anneriek Verhoef

IMG_6903

IMG_6907

Top