Landsmeer Open – dag 6

Vandaag is het toch echt Quartoze Juillet, maar voor Heb Durf was het toch wat minder feestelijk: voor de tweede keer binnen een paar weken is er ‘een groot ruit ingegooid’ zo whatsapte Han Daniëls vanmorgen om 6.00 uur ‘s ochtends vanaf Heb Durf. ‘…ik moet voorlopig hier blijven tot de technische recherche komt. Dan pas kan ik aangifte doen in Purmerend. The game must go on!’
Wat kunnen wij hier nog voor zinnigs aan toevoegen?

OK. The game must go on!

Het was een frisse avond. Meerdere uitgespeelde tennissers hadden een van de dekens bemachtigd die in de kantine lagen. Het was en bleef gezellig, ook ín het clubhuis. Wat er wel niet allemaal besproken werd is heel veel, te veel om op te noemen. Intensief was het wel.

Maar goed, laten we het over tennis hebben. De lob. Toen de lob voor het eerst werd toegepast door Frank Hadow werd deze verboden. In 1878 toen hij Wimbledon won werd de regel aangepast en de lob was geboren. Waarschijnlijk is deze slag in de ogen van velen de minst sympathieke slag in het tennis. Achteraf heel begrijpelijk dat deze in eerste instantie verboden werd…

Hoe los je de problemen op die een lob veroorzaakt? Pieter Dral, onze sympathieke sponsor, en Bertus Buis hebben daar een simpele oplossing voor: ze hebben als de twee langste heren in het toernooi de handen ineen geslagen en een team gevormd met het idee: probeer maar eens over 2 mannen van boven de 2 meter heen te lobben. Dat lukte Kees van Vloten en Michel Goedkoop inderdaad niet. Zij waren gedwongen scherp en diep te ‘crossen’ en Kees bestormde dan regelmatig het net om een winnende volley te slaan. Kees en Michel wonnen in de HD 6 50+ : 6-2, 6-3.

Op baan 1 was een boeiend duel in de GD 6 gaande tussen Anneriek Verhoef/ Eric Hafkamp en Martijn en Esther Braspenning. Esther wist de tegenstanders met haar forehand vooral in de tweede set in de problemen te brengen en daarbij leverde Martijn goed serveerwerk. Maar in de derde set was het slimme netspel van Anneriek en de routine van Eric doorslaggevend: 6-3, 4-6, 7-5.

Later op de steeds kouder wordende avond stonden Daphne Alderse en Karen Verhulst in de volle aandacht op baan 1. Het was vanaf de eerste slag een mooie partij met lange ralleys en strak geslagen ballen. Daphne was daarbij bijzonder snel en Karen wist Daphne met onverwachte verschijningen aan het net te verrassen. Daphne zegevierde tenslotte: 6-2, 7-5.

Daphne, nieuw in de toernooicommissie, maakt deel uit van een behoorlijk contingent spelers die tot voor kort op de Kadoelen speelden. Het spelen aldaar werd onmogelijk mede vanwege politiek geharrewar. Wij hebben de indruk dat het een geslaagde overstap is geworden zowel op tennis- als op sociaal gebied. Welkom Kadoelen!

Op het terras en in het clubhuis viel regelmatig de naam van Patrick Zwierski. Patrick en zijn vader Gunther waren lang geleden lid van Heb Durf en baarden toen al opzien. Vrijdag avond, feestavond, treedt Patrick op. Komt dat zien!!

En natuurlijk is er de Loterij met als hoofdprijs de FIETS van de eerder genoemde PIETER DRAL.

Chris ter Brake

Top