Landsmeer Open – Dag 6 – 11 juli 2019

11 juli 2019, dag 6 Landsmeer Open
Het was een prachtige tennisavond, zowel voor de tennissers als het publiek dat op onze drie terrassen kon genieten van hun favorieten die natuurlijk alle steun konden gebruiken. We zagen dan ook  een vriendelijk zonnetje, we merkten nauwelijks iets van wind en we voelden een aangenaam warme temperatuur.
Hanneke van Dusseldorp (Heb Durf) speelde vanavond haar laatste single in de DE6 tegen Jenny Koster en won met 6-4, 6-0. Daardoor staat ze bovenaan in haar poule. Er moeten nog een paar wedstrijden gespeeld worden. Als je op je telefoon kijkt bij de DE6 dan zie je dat alle speelsters (minstens) 1x verloren hebben. Er kunnen meerdere dames op een gedeelde eerste plaats komen. Dan wordt het ‘sets’ tellen en als dat geen uitsluitsel geeft wordt het ‘games’ tellen. We zullen zien of Hanneke bovenaan blijft staan.
Een boeiende partij in de HE7, die een groot deel van de avond in beslag nam, was die tussen Martijn Herfkens en Mark Vencke (2). Martijn sprak ik een paar avonden geleden toen we naar Kirsten, zijn trainster en Camiel Oppenhuis keken in de GD4. Martijn vertelde toen dat hij, met hulp van Kirsten, volgend jaar een ‘6’ wil zijn. Voor mij de kans om te zien hoe Martijn het er nu van af bracht tegen Mark. Mark is een stijlvolle speler met goede forehand, backhand en service. Beiden wonnen een set en in de single is er geen tiebreak maar de ouderwetse derde set die de winnaar moest bepalen. Mark leek op de winst af te steven en stond steeds voor. Hij bouwde zijn ralley’s goed op en scoorde of dwong Mark de fout te maken. Echter in de laatste drie games kreeg Mark, die heel goed liep, net iets meer ballen terug. Martijn bleef taai volharden, maakte zijn achterstand goed en won met 3-6, 6-4, 7-5. Mijn indruk: als je van een goede speler als Mark wint dan wordt je volgend jaar ‘6’ !
Vanavond is het feestavond. Voor de spelers is er De Loterij met vele prijzen. Je moet dan wel aanwezig zijn.
De wereldberoemde Fiets van Dral wordt weer verloot en Rojo Racketsports uit Amsterdam West stelt een tennisracket en tenniskleding beschikbaar voor de loterij.
Restaurant Heb Trekopent vanavond haar deuren met heerlijke lekkernijen van Toko Bali.
Er staan vanavond vele interessante partijen op het programma. Ik noem er een paar: 17.30 uur Richard de Vries vs Henk Klompmaker- is misschien wel te beschouwen als de finale van HE6; 19.00 uur DD4 Lisa en Tessa Spaan (ooit van Heb Durf) vs Piete van Hoorn en Marlies vd Stel; en 20.30 uur GD4 Ellen Scheermeijer/Roy Scholten vs Tim Tolk/ Tessa Spaan.
We zien elkaar op Heb Durf dat nu met de racebolide van Max Verstappen ook bereikbaar is geworden.
Chris ter Brake.
Top