Landsmeer Open – dag 5

13 Juli 2016.

1 dag voor quatorze juillet, de nationale feestdag in Frankrijk. Maar ja op Heb Durf is dit een hele week. Ik had vanavond, op aanvraag van Anneriek en Rob, de eer om als vervanger van Chris een stukje te schrijven. Een dag met een klein spatje regen overdag maar een avond met zon gelukkig.

Ik kwam zelf om 19:30 aan dus de eerste toppers van de dag heb ik helaas gemist. Tim Tolk, m’n dubbel -en trainingsmaatje stond op de baan in de HE5 om aan te treden tegen 1e geplaatste Stef Mecklenfeld. Snel bleek al dat Stef een duidelijk wapen had, z’n service. Na een spannende eerste set met korte maar powervolle rally’s haalde Tim de set met 7-6 (11-9) binnen. Hierna was het verzet van de duidelijk wat geblesseerde Stef over en ging Tim er met 6-1 overheen in de 2e set. Mooie overwinning maat!

Ondertussen stond onze misschien wel sportiefste veteraan op de baan. Truus mocht zich gaan opmaken voor een wedstrijd in de DE7. En ze is het nog steeds niet verleerd hoor. Na een lange en slopende wedstrijd moest ze zich toch gewonnen geven. Jammer, maar Truus, op die leeftijd, SUPER!!

Ook staan op baan 3 Daphne en Anneleen te enkelen in de DE7 en op baan 4 Iwan en Mark (Stokkie) warm te slaan als echte profs. Helaas ging hun dubbel niet door vanavond.

Het is druk bij Restaurant Heb Trek. 1 dag voor quatorze juillet zijn de Franse kernmerken terug te vinden in de keuken en op tafel. Erg leuk en lekker!

Om ongeveer 22:00 uur mocht ik zelf de baan op. Helaas kon ik daardoor weinig mee krijgen van de situatie op andere banen maar heb ik soms tocht even wat glimpen opgevangen. Op baan 4 won ik samen met Tim Tolk met 7-6 6-2 van de vaste en slimme James Bos en Patrick de Groot. Leuke wedstrijd!

Naast me op baan 3 werd de mix gespeeld tussen Dieuwertje en Guido en moeder en zoon Munier. Ik stond zelf op matchpoint toen ik naast me op baan 3 mee kreeg hoe ‘zen’ Guido is tijdens een wedstrijd: “Kom op Guido, die heb je” hoorde ik Dieuwertje schreeuwen. Waarop Guido terug riep: “Rustig maar, ik ben er hoor”. Ik verloor even m’n concentratie voor het matchpoint op dat moment haha.

Helaas kreeg ik dus niet van alle banen wat mee maar kon ik wel uiteindelijk concluderen dat het weer een mooie dag was van het toernooi. We treffen het met het weer en daardoor zijn er niet alleen veel wedstrijden maar zijn er ook veel supporters die voor de extra goeie sfeer op het park zorgen. In de richting van het finale weekend zal het alleen nog maar gezelliger worden schat ik zo.

Hierbij sluit ik mijn stukje van vandaag af. Ik vond het leuk om het een keer over te nemen van Chris. Het zo mooi verwoorden als Chris zal me niet lukken, maar leuk om te doen is het zeker.

Sportieve groetjes,

Camiel Oppenhuis

1ed5e064cdcf2deac737f19c733b6e19

4b250f5d93e3fbcdb27c53d1c64aa0b8

91e80a6c8af3989995c5adbc9d7c81fe

156bbf54285161d8bc0d60e3a5b835b4

Top