Landsmeer Open – Dag 3

Het was een vrijwel ideale tennisavond wat het weer betrof: geen wind en steeds koeler. Aan het weer kon het niet liggen. En ook voor het publiek was het aangenaam toeven op de volle terrassen. Of je kon gewoon lekker probleemloos in je T-shirtje rondbanjeren langs de banen en natuurlijk kletsen met je kijkgenoten. Analyseren heet dat tegenwoordig.

Na het voorweekend kan het Landsmeer Open nu echt beginnen.

Achter de tafel hadden George en Lieke de eerste dienst en Rob en Rosanne de tweede dienst. Behalve dat zij absoluut nodig zijn voor het toernooi – hoe komen de tennissers anders de baan op? – is zo’n dienst ook een gelegenheid tot nadere kennismaking. Zo bleken Rosanne en Rob allebei gevoetbald te hebben zodat er meteen een klik was. Maar over voetbal ga ik het niet hebben.

Op baan 1 waren Tamara van Mechelen en Sebastiaan Ouwersloot gewikkeld in een stevige GDB partij tegen Pascal Zegers en Sophia Sier. Pascal en Sophia konden soms verrassend behendig scoren aan het net maar in de langere cross ralleys waren Tamara en Sebastiaan vaak de meerdere. Daarbij viel de prachtige dubbelhandige backhand van Tamara op. Niet alleen was het een stijlvolle slag, ze kon harde ballen van Pascal en Sophia makkelijk net zo hard of harder terug slaan. Het publiek liet Sebastiaan duidelijk weten dat hij een goede partner had gevonden. Sebastiaan en Tamara winnen 6-3,6-3.

Op baan 1 ging en vervolgens Heb Durfer Marco de Vries en Tim van ’t Wout de baan op. Marco kennen we maar Tim nog niet. Hij is als tweede geplaatst en maakte dat ook waar tegen Marco. Zijn forehands en backhands nam hij snel en oefende meteen druk uit op Marco. Zelfs de sterke service van Marco leek voor Tim weinig problemen. We gaan meer zien van Tim. Hij is zeker het kijken waard. Tim wint 6-2,6-1.

Op baan 4 waren Hanneke van Dusseldorp en Ewald Arts aan het spelen tegen Abel Koning en Dominique Dijkhuis. Vanaf het begin was niet duidelijk wie het ging winnen en dat zijn de leukste wedstrijden voor het publiek. Ik was ook nieuwsgierig hoe Ewald het eraf zou brengen als partner van Hanneke. Vorig jaar speelde ik nog met Hanneke hier op het Landsmeer Open in de GD6. Ewald is steeds beter gaan spelen het laatste jaar. Hij nam ook les. Duidelijk was dat hij het er beter afbracht dan ik gedaan zou hebben. Een paar aces kwamen van zijn racket. Dat hoef ik niet te proberen. En zij linkshandige forehand heeft power genoeg. Goede keuze van Hanneke.

Het werd een lang duel. Dominique en Abel bleken moeder en zoon, zo liet de taaie Dominique ons toeschouwers weten.  De jongste op de baan, Abel,  ging in de slotfase meer domineren. Ondanks de  fraaie service van Hanneke en haar goed gecrosste forehands  winnen Abel en Dominique  6-7, 6-4 en 10-5  in de super tiebreak.

Ik keerde huiswaarts. Het was rond 23.00 uur. Er moesten nog partijen de baan op. Het zou laat worden.  Martijn Herfkens en Thijs Hogeboom stonden op baan 1. Ze hebben er een driesetter van gemaakt zie ik op mijn gsm. Daar wil ik meer van weten: Thijs wint 7-5,6-7,6-3.

De voorspellingen voor dinsdag, dag 4 van het Landsmeer Open zijn gunstig. Het wordt een vol programma. Voor de toeschouwers is het zaak om er al vroeg bij te zijn. Om 17.30 is er een DE A gepland tussen Nina Florakis en Floor Grootjans.

Chris ter Brake

 

Top