Landsmeer Open – dag 3

Vandaag begon het toernooi pas echt. Restaurant ‘Heb Trek’ opende voor het eerst haar deuren. Manon, Jessica en Daphne hadden een overheerlijke Italiaanse pasta geserveerd met sla en tiramisu toe. De gasten waren vol lof en vergaten dat er op alle banen heftige strijd geleverd werd.

Rob Bührs speelde onder toeziend oog van zoon Jordi een leuke wedstrijd met fraaie ralley’s tegen Ewald Arts. Ewald was er enige tijd uit geweest, maar daar was in het begin van de partij weinig van te merken. Met zijn linkshandige forehand wist hij Rob te verrassen en daarbij kwam dat vooral Rob last had van de sterke windvlagen die zich niets aantrokken van het feit dat er getennist werd. Rob kreeg langzaam maar zeker meer vat op het spel en Ewald zakte begrijpelijkerwijs wat in: 6-3, 6-1.

Hanneke van Dusseldorp en Anneriek Verhoef stonden 3-6, 1-5 achter en het publiek maakte zich al op om naar het clubhuis te gaan in DD 6 tegen Sandra Dral en Ingrid Knoop.
Maar wat er gebeurde, we zullen het nooit weten. Misschien was het de wind, misschien was geluk of wat dan ook, maar opeens was het 7-5 voor Anneriek en Hanneke. En de derde set was met 6-2 nu ook voor het Landsmeerse duo. We zullen maar zeggen dat het vaker gebeurt in tennis. Zo had onze Roger Federer tegen Cilic op Wimbledon 3 matchpoints tegen om daarna toch te winnen. Een schrale troost misschien voor Sandra en Ingrid dat het toppers, die dag in dag uit op de baan staan, ook overkomt.

Han Daniëls en Willeke Reij wonnen op onze ‘showcourt’ de eerste set betrekkelijk regulier tegen Berry en Ria van Zoelen. De tweede set eindigde in een tiebreak met wisselende kansen. Fraaie ralley’s waarbij Berry vooral Han achterin met hoge diepe ballen van hoek naar hoek stuurde en waarbij soms Ria en Willeke de moeilijkste ballen haalden en de makkelijkste (laatste) bal dan toch gemist werd! Han en Willeke wonnen na ruim 2 uur spelen de tweede set 11-9 in de tiebreak.

Om elf uur in de avond steeg er nog steeds een gezellig geroezemoes op van het terras. De wind was iets minder prominent en op alle banen waren nog wedstrijden gaande.

Morgen staan Guido en Dieuwertje in de keuken. Kip piri piri. Er is nog plaats in ‘Heb Trek’!

Chris ter Brake

IMG_6781

Top