Landsmeer Open – dag 2

Dag 2 Landsmeer Open 2016, zondag 10 juli

De weergoden waren ons wederom goed gezind op de tweede dag van het Landsmeer Open. Misschien was het voor enkelen misschien wel iets te warm. Zo stond Ruud Dekker, met een korte onderbreking, ik schat zo’n 5 uur op de baan. Eerst verloor hij samen met Theo vd Oever van Constant Gras en Cor van Beek (6-7, 2-6) en daarna won hij met John Muijs van Graig Brunt en Jan de Vogel (7-6, 6-7, 7-5) !!!
En de al eerder genoemde Theo vd Oever moest later opnieuw aan de bak tegen Bert Prins in de HE7 50+. En wederom delfde Theo het onderspit in een enerverend duel waarin Bert met zijn risicovolle forehand de verdedigende Theo het nakijken gaf.

Petje af voor de langspelers Ruud en Theo!

Het moet mij van het hart dat 3 van de 4 halve finalisten in de HE7 50+ tot een paar jaar geleden deel uitmaakten de Landsmeer Open Toernooicommissie. Wat moeten we hiervan denken? Misschien kan hierover getwitterd worden?

Verrassend in de ogen van Anneriek Verhoef van de toernooicommissie was de winst in drie sets van de jonge Tim Tolk (Heb Durf, 6.2) op de geroutineerde Victor van der Lest ( Anonymus, 5.7) in de HE 5.
Tim won de eerste set waarbij Victor iets te veel risico nam. In de tweede set paste hij zich duidelijk aan zo dat en de derde set de beslissing moest brengen. Tim trok aan het langste eind: 6-2, 2-6, 6-4.

Interessant was de wedstrijd van de niet zo lang tennissende Quinten Boonstra tegen Filippo Zimbile. Quinten gaat bijna wekelijks zienderogen beter spelen. Hij speelt veel met zijn betere tennismaatje Camiel Oppenhuis en heeft op het eerste gezicht een goede techniek en slagen die zeker in categorie 6 thuishoren. Toch speelt Quinten in de HE 7. Hoe zit dat?
Het blijkt dat Quinten’s speelsterkte 7,7 is. Als hij tegen een 6,2 of hoger speelt krijgt hij geen punten volgens het DSS (Dynamisch Speelsterkte Systeem). Waarom dat laat ik even in het midden. Wil hij zijn rating opkrikken dan moet hij tegen 6,2 of lager spelen.

Tegen Filippo (8,3) had Quinten het moeilijk en kwam met 4-1 achter. Ik begon me zelfs af te vragen of Fillipo’s speelsterke wel klopte?! Er werd goed gespeeld door beide heren.
Quinten wist wat meer rust en diepte in zijn spel te vinden en won tenslotte (7-5, 6-4). De vraag is nu of hij met deze wedstrijd iets opschiet in zijn rating. Ik vermoed van niet.

En zo is er nog veel om over na te denken na het voorweekend van het enige echte Landsmeer Open. En vergeet niet je tijdig op te geven voor een maaltijd in restaurant ‘Heb Trek’.
We gaan een week vol boeiend tennis tegemoet.

Chris ter Brake

Top