Landsmeer Open – Dag 1 – 6 juli 2019

Zoals elk jaar schrijft onze eigen Chris dagelijks weer een leuk verslag van het Open toernooi. Dank Chris!

6 juli 2019, Dag 1, LANDSMEER OPEN

Voordat je de vertrouwde banen van Heb Durf in het Sportpark gevonden had moest je een doolhof aan hekwerken van Dura Vermeer te slim af zijn geweest of je was genoodzaakt om allerlei onduidelijke pijlen te volgen waarbij je eerder het gevoel kreeg te verdwalen. De fietspaden van het hele Sportpark Landsmeer worden van nieuw asfalt voorzien.

Op de club zelf heerste er een bijna serene rust toen de eerste spelers vanmorgen om half tien de baan op gingen. Het was prima tennisweer: een bleek zonnetje, een lichte bries en een aangename temperatuur. Richard de Vries en Han Daniels zaten gebroederlijk achter de wedstrijdtafel. Er hebben zich 209 deelnemers opgegeven. In de meeste categorieën wordt in poeltjes gespeeld. Dat vraagt wel wat van de toernooicommissie en natuurlijk ook van de spelers. Iedereen speelt dan meerdere wedstrijden en dat kan vooral in de dubbels tot zeer moeilijk oplosbare situaties leiden….. en dan heb ik het nog niet over spelers die in 2 poeltjes spelen…
Marco Stommel en Christian Santibanez (HE6), kwamen het eerst van de baan. Het was een snelle partij met strakke slagenwisselingen waarbij Christian veelvuldig aan het kortste eind trok.
Toen Christian de ballen aan de wedstrijdtafel inleverde antwoordde hij op Richard’s vraag – ‘Lekker gespeeld?’- kort maar krachtig: ‘Nee, helemaal niet!’ Marco won 6-1, 6-2.

Op baan 1 kwam Hanneke van Dusseldorp tegenover Marieke Oomen te staan in de DE6. De eerste set ging vlot naar Marieke, die met doortastend spel en goede spreiding Hanneke weinig kansen bood. De partij leek snel in Marieke’s voordeel beslist te gaan worden toen zijn met 5-2 in de tweede set voor kwam. Hanneke ging beter spelen waarbij haar cross geslagen forehand vaak een ‘winner’ produceerde. Alhoewel Marieke nog kansen kreeg in de tweede set ging de onverwachte overwinning toch naar Hanneke: 2-6, 7-5(!), 6-2.

Op baan 2 stonden twee linkshandigen heren tegenover elkaar in de HE6 50+: Ewald Arts en Henk Klompmaker. Henk begon meer dan 30 jaar geleden hier op Heb Durf met tennis. Beide mannen konden behoorlijk uithalen met hun linkshandige forehand zodat zich een interessante strijd ontwikkelde waarbij de vraag gesteld kon worden op Henk’s beperkte beweeglijkheid (knieblessure?) voldoende gecompenseerd kon worden door zijn grotere ervaring. Hij leek het in twee sets te gaan klaren. Ewald vocht goed terug en wist de tweede set naar zich toe te halen in de een zeer spannende tie-break. In de derde set gaf Henk’s ervaring de doorslag. Henk wint: 6-4, 6-7, 6-1.

Morgen, zondag, staan er vanaf 9.30 uur zo’n 25 wedstrijden op het programma. De laatste wedstrijden staan gepland voor 17.00 uur. En dan begint ook de WK finale van onze Oranje voetbal-leeuwinnen. Bijzonder is wel dat Bert Wattimena, die zich graag in het oranje uitdost, morgen opnieuw in het oranje zal verschijnen. ‘Opnieuw’ omdat Bert een aantal jaren geleden opzien baarde op hert Landsmeer Open toen hij in Oranje kledij verscheen bij de WK Heren. Behalve tennis valt er morgen dus nog meer te zien.

Overigens verloor Bert vanmiddag op baan 6 van Richard de Vries in de HE6 50+ in een partij met lange rallies en en veel ‘deuces’: 6-4, 6-2.

Chris ter Brake.

Top