Landsmeer Open – dag 1

Landsmeer Open 2016, Dag 1, zaterdag 9 juli

Het 33ste Landsmeer Open is vandaag van start gegaan met aangenaam tennisweer en af en toe een bleek zonnetje. Ronald van Ginkel heeft de afgelopen dagen veel tijd en energie moeten besteden om verhinderingen opnieuw in te delen. En het is allemaal gelukt!
Achter de tafel ontvingen Rob Bührs en Han Daniëls de eerste deelnemers en in de kantine stonden Cor van Beek en Jur en Lily Lambert klaar met verse koffie en gebak.

Op baan 1 mochten Winfred Martens en Constant Gras de spits afbijten. Constant raakte de ballen vanaf de eerste slag goed en nam een ruime voorsprong. Maar ook Constant wist dat hij aan Winfred een taaie had. Winfred kwam weldra langszij en won 7-5, 6-3.

Er stonden vandaag ruim 20 wedstrijden op het programma. Eén van die wedstrijden was wel heel snel voorbij. Gert Jan Kant- hij zorgt met zijn kantinecommissie voor ons hapje en drankje – sprintte a la Daphne Schippers naar een korte bal vlak achter het net. Onderweg knapte er iets in een bovenbeenspier zodat hij samen met Arnoud Diemers gedwongen was de wedstrijd tegen Marco Bout en Sofian Yousif op te geven.

Nathalie van Waterschoot en Karen Verhulst streden op baan 2 om elk punt in de DE5. Op het terras konden wij genieten van lange ralley’s waarin alle hoeken van de baan werden gevonden. Na een lange eerste set won de Belgische Karen de tweede set met iets ruimere cijfers (7-5, 6-1).

Vroeg in de middag stonden Mick Goederaad en Stef Mecklenfeld op onze ‘show court’ in een HE 4 partij.Stef had de hardste service en zijn linkshandige topspinbackhand mocht er ook zijn. Mick was echter qua snelheid, vastheid en scherpte Stef de baas (6-3, 6-2).

Morgen zijn ruim 20 wedstrijden gepland. Dat wordt dus weer leuk en gezellig tennis kijken voor ondergetekende en natuurlijk voor de vele toeschouwers die zich zullen verdringen voor een goede stoel op het gezellige terras van Heb Durf.

Maandag gaat Restaurant ‘Heb Trek’ open. Je kan je opgeven op de intekenlijsten op de deur van de kantine.

Chris ter Brake

Top