Landsmeer Open 2023 – Dag 7

Vrijdag 14 juli

Om 17.30 uur begonnen de wedstrijden op 5 banen. Op baan 6 gaf Sander Collewijn een als ‘workshop’ aangekondigde ‘speelshop’: ‘Spelen als Federer’. Deelnemers Annika, Graciela, Dick en deze Chris keken met volle aandacht naar de bal, we luisterden naar het geluid van bal-op-racket, we letten op het uitademen, we maakten splitsteps, we raakten en sloegen soms ballen ‘tussen de benen’ (‘tweener’) enz allemaal spelgericht. Daar past dan ook het woord ‘speelshop’ prima bij, vind ik.
Inspirerend vonden wij het. Het vele goede van Federer wat Sander begon te begrijpen, stond in de schijnwerpers en kreeg voor ons een nieuw licht.

Tegelijkertijd ging op baan 1 het tempo behoorlijk omhoog in de GD A. Tim van ’t Wout / Michelle Gerards – De Groot zien wij zondag terug in de finale. Zij oefenden net iets meer druk uit op Iris Wilms-Floet en Camiel Oppenhuis. Het publiek genoot met volle teugen. (Tim / Iris winnen 6-3,6-4 ).

In een iets hoger tempo volgde een HD A partij tussen Wouter Moons/ Milco Trampe en Edward van Loo/Mike Spaapen. Het was een genot om te zien hoe zij allen het net opzochten en zorgde voor spektakel. Als toeschouwer moest je goed opletten, anders was het punt voor je het wist al gespeeld. Wouter en Milco winnen 7-5, 6-2.

In de HE A stond Sander Collewijn tegenover Anthony de Wit. Een jaar of langer bezig zijn met een boek over Federer? Wat zou daar de invloed van zijn geweest? Volgens mij speelde hij vanavond beter dan vorig jaar. Toen verloor hij van Wouter Moons. Vanmiddag speelt Sander opnieuw tegen Wouter. Van Dick Hydra begreep ik dat Wouter ook beter speelt dan vorig jaar op Heb Durf. Je weet het nooit met tennis.
In ieder geval wint Sander van Anthony (6-0,6-2).

Zaterdag halve finales.

Chris ter Brake

Top