Landsmeer Open 2014, finaledag (9)

Op de buienradar, die wij nauwlettend volgen tijdens de 9 toernooidagen, zou het eerst ‘s ochtends regenen, toen ‘s middags en uiteindelijk kregen we een behoorlijk warme zomerse dag. Wellicht dat de finalisten af en toe verlangden naar een regenpauze. Want warm was het en bleef het.

Wesley Teeling en Wouter Moons stonden om 10.30 uur al op de baan. Zij streden in de He 5 om de Heren Enkel Wisselbeker van het Landsmeer Open. Wesley beschikte over een hard geslagen forehand en een krachtige dubbelhandige backhand. Wouter had op een iets mindere service regelmatig het nakijken op de return van Wesley. Hij, Wouter dus, beschikte wel over een uitstekende linkshandige topspin forehand en bewoog goed en snel. Dat leverde een interessante slagenwisselingen op waar het publiek van genoot. Wesley trok tenslotte aan het langste eind: 6-4, 6-4. Hij neemt de wisselbeker over van Marius Liesdek. Marius en Wesley komen beiden uit de ‘stal’ van Jan van Os hun coach. Jan dus helemaal blij!

Eva van Rooijen en Nathalie van Waterschoot wilden allebei de Dames Enkel Wisselbeker wel winnen. Het werd steeds warmer en de slagenwisselingen eisten het nodige van beide speelsters. Eva wist soms op wonderbaarlijke wijze vrijwel zekere punten van Nathalie af te wenden. De eerste set was duidelijk het aantrekkelijkst voor het publiek dat makkelijk de handen op elkaar kreeg voor de  mooie punten. Nathalie trachtte zoveel mogelijk te variëren of te versnellen maar Eva had haar antwoorden klaar. De wisselbeker gaat van Lisa Dral, die vorig jaar won, naar Eva: 6-4, 6-2.

Op het zonnige terras  en langs alle banen volgden de fans en toeschouwers geboeid alle finalewedstrijden. De laatste wedstrijd ging tussen Jan Geurts en Willem Rieder in de HE 6 50+ finale. Willem kan heel goed versnellen in de ralley en scoort dan vrij veel winners. Jan kan de ralley goed aan en scoort door zijn uitgekiende positiespel. In de slopende hitte werd voor het volle terras de partij  en het toernooi sfeervol afgesloten. Willem won: 7-5, 5-7, 6-3.

We hadden dit jaar beduidend minder inschrijvingen. In de categorieën 4 en 5 werd alleen de HE 5 gespeeld. De deze week beginnende vacantie wordt door velen genoemd als een belangrijke factor. Wij vonden het jammer dat er geen categorie 4 wedstrijden waren. Aan de andere kant had de toernooicommissie meer ruimte met het plannen van wedstrijden en konden we zonder problemen rekening houden met de WK voetbalwedstrijd van Nederland tegen Argentinië.

Voor en tijdens de prijsuitreiking kwamen deelnemers  de toernooicommissie bedanken voor de leuke week en de goede organisatie

Onze kersverse voorzitter Eric Hafkamp dankte alle Heb Durfers die zich in de kantine en rondom de banen hebben ingezet om het Landsmeer Open tot een succes te maken. Sponsoren Edwin racketspecialist, Dral fietsen, Gulpener en van Vloten Cars werden ook bedankt.En natuurlijk werden de kookploegen en Gert Jan Kant van de kantine commissie niet vergeten. Wedstrijdleider Chris ter Brake overhandigde Ansi Baarslag de Jan van Dijk beker. Ansi zorgde dagelijks voor de feestelijke inrichting van restaurant ‘Heb Trek’.

Winfred Martens huldigde alle finalisten met een cadeaubon van onze sponsor Edwin. Winfred sloot af met de woorden: ‘Tot volgend jááááár’. En daar kon iedereen zich in vinden.

Chris ter Brake

 

 

 

 

Top