Landsmeer Open 2014, dag 6

Opeens was het zomer. Warm en  een beetje benauwd. De tennissers kwamen nu wederom nat van de baan. Niet van de regen maar van  het zweet.

Er stonden veel dubbels op het programma. Hélaas waren er 5 walkovers; altijd teleurstellend voor de tegenstanders.

Aangezien ondergetekende aan de bak moest vanavond werd een bezoek aan restaurant ‘Heb Trek’ overgeslagen. Er stond Pompoensoep van Katinka Waaijer en  Goulash van Gert Jan Muller op het menu. Volgens culinair expert Nico de Boer was het helemaal top!

Wel kon ik vlak voor onze wedstrijd nog heel kort met Mies van Dijk van gedachten wisselen. Mies’ haar man Jan begon in 1984 met wat toen het ‘Open D-toernooi’ heette. Mies genoot samen met haar zusje Josje Bakker zichtbaar van een avond Landsmeer Open.

Eric Hafkamp en Jan Geurts speelden in HD 6 50+ 2 wedstrijden  op baan 1. Eerst troffen zij het bekende duo Kees van Vloten/Hennie Habes. Hun tactische concept – Hennie verdedigend lobben en Kees als het even kan naar het net- werd ondanks de steun van Theo van den Oever geheel doorzien door Jan en Eric, die later op de avond in Ton van der Heijden en Charles de Kock hun meerderen  moesten erkennen (4-6, 4-6)

Ondergetekende speelde met Nathalie Waterschoot in de GD 6 een lange driesetter tegen Gerry van der Sloot en Anita Puzzo. Anita was na 5 jaar weer begonnen met tennis en miste in het begin veel. En ook Gerry kwam er niet aan te pas. Nathalie wist hen met fraaie passings regelmatig te verrassen. De tweede set begon linkshandige Gerry beter te spelen en begon á la Nadal meer en meer om zijn backhand heen te lopen en overklaste ons met scorende  topspinballen. Toen Anita aan het eind van de derde set beter ging serveren was de winst in zicht: 1-6, 7-6, 6-3.

Vrijdagavond is het feest en loterij avond en verzorgd Cynthia Wooter een Surinaamse maaltijd. Roy van den Brink heeft ons een dj aanbevolen die Het Feest gaat opluisteren en de prachtige witte fiets van Dral, die de hele week op ons terras pronkt wordt verloot onder de AANWEZIGE deelnemers. Dus kom vanavond en geniet van een gezellige  zomeravond op het terras van Heb Durf.

Chris ter Brake

 

 

Top