Landsmeer Open 2014, dag 5.

De buienradar  gaf aan dat het tussen 18.00 uur en 21.30 uur droog zou zijn. En dat klopte. Nu regent het inderdaad en Nederland en Argentinië spelen in het verre Brazilië de eerste helft. Op baan 5 staan Ria en Berry van Zoelen hun GD 7 50+ wedstrijd te spelen tegen Geeske en Fred Bakker.

Eerder op de avond konden de gasten in restaurant ‘Heb Trek’ genieten van een heerlijke Paella van Manon & Co en ijs met slagroom dat bijzonder vriendelijk geserveerd werd door de dochter van Astrid Goossens.

Op baan 2 werd een felle strijd gevoerd tussen Henk en Yentl van der Aat en  de als vierde geplaatsten Tim Pothuizen en Vera Milisavijevic. Tim kon hard serveren hetgeen moeilijk wennen was voor Henk en Yentl. Gelukkig  was zijn eerste service percentage niet zo hoog als dat van Federer of Djokovic. Yentl en Vera vochten lange cross-court ralley’s uit op de baseline. En Henk had zijn snelle reflexen nodig om toch die onmogelijke bal nog terug te spelen. Bij 5-0 in de derde set  leken Henk en Yentl  de wedstrijd te hebben beslist. Maar Tim en Vera kwamen terug. Toch wonnen Henk en Yentl 4-6, 7-6, 6-3.

Op baan 5 hebben Geeske en Fred hun aller aardigste partij gewonnen van Ria en Berry. En nu wachten wat de tweede helft van Nederland en Argentinië gaat brengen.

Chris ter Brake

 

Top