Landsmeer Open 2014, dag 4

Een  lichte regen viel over Landsmeer toen de spelers de baan op gingen voor dag 4. Guido en Jeroen waren kip piri piri aan het bar-b-quen en Ansi had ons restaurant geheel Braziliaans versierd.

Menig speler dacht dat er niet gespeeld kon worden, maar dat viel mee. Als het miezert ga je uit jezelf niet zo gauw tennissen, maar in  het Landsmeer Open is alles anders. De banen bleven goed bespeelbaar alleen de ballen werden zwaar. Het vraagt aanpassingen van de spelers.

In de HE 650+ ontmoetten vrienden Ron Braspenning en Eric Hafkamp (voorzitter van Heb Durf) elkaar op een heel andere manier. Nu als tegenstanders. Ron heeft na  jaren niet gespeeld te hebben,  de smaak van tennissen weer helemaal te pakken. Eric en Ron hielden elkaar met lange strakke ralley’s bezig in een gelijkopgaande strijd. De forehand van Eric maakte het verschil: 6-3, 6-4 voor Eric.

Op baan 1 ontspon zich een boeiend duel tussen Robin van Ginkel en Gijs Hahn in de HE6. Ook al miezerde het, het publiek bleef onder het afdak van het clubhuis gefascineerd kijken naar de lange ralley’s waarin Robin vooral tempo maakte en Gijs met slim positie spel probeerde het punt  in de wacht te slepen. Gijs won: 4-6, 6-3, 6-3.

Ondertussen was de voetbalwedstrijd tussen Brazilië en Duitsland begonnen. Het werd steeds gezelliger in de kantine. En dat bleef het tot na middernacht.

Woensdagavond is het programma aangepast ivm de WK wedstrijd Nederland-Argentinië. Manon staat in de keuken Paella te maken en belooft ons een verrassingstoetje!

Chris ter Brake.

 

Top