Landsmeer Open 2014, dag 3

Het was een ideale tennisavond. Weinig wind en een zon die langzaam aan betekenis verloor.

In de kantine stond Edwin (met dochter) achter zijn indrukwekkende bespanmachine en omringd door kledingrekken en een tafel vol met rackets. Manon Boonstra toonde haar eerste complete Heb Durf tennisoutfit .

Achter de tafel zaten oudgedienden Bob van Eck en Bert Prins. Bob is het grote brein achter het Landsmeer Open. Hij zorgt voor het soms zeer ingewikkelde opstarten van het toernooi en een zorgvuldige afhandeling van alle wedstrijden die de eerste dagen van het toernooi verzet moeten worden. En onze ‘Dago’Bert behoedt het Landmeer Open voor een financiële crisis.

Rondom de banen was veel publiek dat zichtbaar genoot van het tennis maar ook af en toe in boeiende gesprekken verzeild raakte waardoor de tennissers dan toch even uit het oog verloren werden.

De  HE 5 partij tussen Wouter Moons en Koen vd Meer kon gelukkig wat eerder de baan (1) op want het zou een lange driesetter worden. Eerder had de professioneel uitgedoste Wesley Teeling in twee snelle sets afgerekend met Sebastiaan de Haas.Wouter heeft op het Landsmeer Open al eerder prijzen weggehaald dus het was toch wel verrassend dat hij de eerste set verloor. Koen wist behoorlijke druk uit te oefenen met zijn fraaie dubbelhandige backhand. Omgekeerde oefende Wouter veel druk uit met zijn linkshandige sterke topspin forehand. Beiden hadden kansen op voorsprong in de derde set. Tot bittere teleurstelling van Koen won Wouter: 5-7, 6-3, 6-4.

Vanavond gaat restaurant ‘Heb Trek’ open. De aankleding van het restaurant is, zoals al vele jaren, in handen van Ansi Baarslag. Ik ben benieuwd wat zij er vanavond van maakt. Er is trouwens nog plaats op de intekenlijsten voor de andere avonden.

De weergoden brengen vandaag regen. Hoe het vanavond zal zijn weten we niet. Eventuele veranderingen zullen  in eerste instantie via deze website bekend gemaakt worden door de toernooicommissie. We spelen op Smashcourt banen. Deze verwerken de regen snel.

Chris ter Brake

 

Top