Landsmeer Open 2014, dag 1.

 

 

Wisselende weersomstandigheden kenmerkten de openingsdag van het Landsmeer Open. Het begon warm en broeierig ,toen kwam de regen en de laatste wedstrijden werden onder de stralende Landsmeerse avondzon gespeeld. De regen was  snel vergeten.

De smashcourtbanen konden een fikse hoosbui goed aan en rondom de banen was de stemming veelal opgewekt.

Het publiek werd op baan 1 getrakteerd op een bijzonder spannende partij  HE 7 tussen Nicky Kessels en Christian van Huisstede. De wedstrijd leek beslist toen Christian in de tweede set op matchpoint kwam. Maar Nicky bleek taai en wist gelijk te komen. Dat een tiebreak in de derde set  zou beslissen leek niet meer dan logish. Een  regenbui dwong te heren tot een pauze van een half uur. Wie zou daar het meeste profijt van hebben?  Weer kreeg Christian matchpoint. En weer kwam Nicky  langzij. De partij eindigde in een anti-climax met twee redelijk onbenullige ‘unforced errors’ van Nicky. Christian winnaar: 6-4, 6-7, 7-6. In ruim drie uur!

Jan Ebbes en Ton Feenstra wisten de iets jongere Cor van Beek en Jan Tuitjer aardig bezig te houden op onze ‘showcourt’. Jan  en Cor werden meer dan eens verrassend gepasseerd aan het net hetgeen het publiek zeker kon waarderen. Na een boeiend gevecht trokken Jan en Cor aan het langste eind: 6-4, 6-2.

Momenteel wordt op baan drie een interessante strijd gevoerd tussen Krijn Prins van Heb Durf en Prasit Dokmaiklee uit Rotterdam. Beide hebben een set gewonnen. Hoe het afloopt laat ik jullie morgen weten.

Christian van Huisstede vertelde mij  na zijn partij dat hij een tenniswebsite beheert: www.tennisactueel.nl. Ik ga daar zeker op kijken. Het gaat vooral over de Nederlandse toptennissers.

Chris ter Brake

 

 

 

 

 

 

 

Top