Clubkampioenschappen Heb Durf 2021 – Dag 6

Clubkampioenschappen Heb Durf 11 sept, 2021 dag 6
De dag begon met af en toe zeer lichte regen. Later klaarde het op en we kregen te maken met een bleek zonnetje en goed tennisweer. Het terras was goed gevuld bij de laatste wedstrijden. Het was weer gezellig op Heb Durf. Daar moeten we aan gaan wennen. De eerste post-corona clubkampioenschappen zitten er op. Clubkampioenschappen ‘Lite’ zou ik ze willen noemen. Minder deelnemers en minder onderdelen dan we gewend zijn. Alles moet weer opgang komen. Ook bijzonder was dat het allemaal poule-schema’s waren met als gevolg dat je zeker twee partijen speelde en ook als je ‘n keer verloor kon je nog winnen.
Clubkampioen bij de dames werd Liesbeth Groeneveld. Zij nam het op tegen Leontien van Tilburg. Leontien is secure speelster -linkshandig- met een uitstekend loopvermogen. Dat bracht haar de eerste set (6-1) mede omdat Liesbeth’s topspin ballen hun doel vaker misten. Liesbeth, een technisch goede speelster, groeide in de tweede set en begon vaker met hardere forehands en dubbelhandige backhands winners te scoren (7-5). Leontien kreeg last van haar rug en raakte daardoor haar beweeglijkheid kwijt in de derde set. Liesbeth behield haar concentratie en won de set: 6-1.
Bij de heren ging de finale tussen Bièl Luitjes en Martijn Herfkens. Martijn leek af te steven op een twee-sets overwinning. Hij won de eerste set en kwam met 3-0 voor in de tweede set. Hij hield de bal goed in het spel en kwam ook op gezette tijden naar het net om een winnend punt te scoren. Bij Bièl liep het wat minder. Zij forehand – waar hij in vorige partijen veel winners me scoorde – liet hem regelmatig in de steek. Langzaam kwam hij in die tweede set naderbij en bij 3-3 werd het een wedstrijd waarvan je niet wist wie zou gaan winnen. Bièl ging geconcentreerder spelen en zijn forehand kwam vaker goed door. Beide spelers bleven uitzicht houden op de overwinning totdat Bièl het laatste punt won. (2-6, 6-4, 6-4). Bièl clubkampioen!
Wie zouden er in de DD6 clubkampioen worden? Ons ijzersterke secretariaat – Barbara Cerasuolo-Bakker en Femke van Straten – hadden nu de krachten gebundeld voor het echte werk: dubbelen! Natuurlijk zaten ze weer samen achter de laptop in de kantine, maar op de baan heb ik ze niet gezien. Op mijn GSM zie ik ‘ 2x Walkover/verloren’  staan achter hun naam in de DD6 poule. Jammer. Blessureleed!
Er waren drie koppels…..en toen waren er nog twee. Manon-Boonstra en Jenny Koster zouden het direct in de finale opnemen tegen Anita Groeneweg en ons alles Leontien van Tilburg. Voordat ik goed en wel ging kijken liepen de dames naar het net omdat de wedstrijd klaar was. Maar er was maar 1 set gespeeld. Op mijn GSM staat: 4-6 Opgave; gewonnen; voor Manon en Jenny. Het was tevens de laatste wedstrijd van de clubkampioenschappen. Toch Leontien’s rug vermoedelijk.
Rest mij nog de HD 6 poule. Er waren 4 koppels en voordat Thomas en Guido de baan op gingen tegen de heren Floris Tunzi en  Jan Wegman kon er nog van alles gebeuren. Als Thomas en Guido gewonnen hadden waren zijn kampioen. Maar….zij verloren vandaag op baan 1 na een heftige driesetter met onnavolgbare schermutselingen aan het net. Maar Floris en Jan bleken toch geen clubkampioen! Dat waren Mark Pelser en Patrick Homan. Kijk maar naar de poulestand in je computer… als twee honden vechten om een been gaat de derde ermee heen!
Tegenwoordig werkt alles in de digitale wereld met Cliffhangers. Je wordt voortdurend op je telefoon belaagd met vragen. De bedoeling is natuurlijk dat je daar op klikt.
Ik wil dan ook eindigen met een paar Cliffhangers: Worden de namen van Liesbeth Groeneveld en Bièl Luitjes nog gegraveerd in de bekers? Worden de bekers nog gevonden? Wordt de prijzenkast nog in ere hersteld?
De kop is eraf!
Chris ter Brake.
Top