Clubkampioenschappen Heb Durf 2021 – Dag 4

Dag 4 Clubkampioenschappen Heb Durf / 9 sept
Vandaag belooft eea duidelijker te worden mbt de vraag wie er mogelijk clubkampioen wordt bij de dames en heren. Het gaat hier om de DE7 en HE7. Er zijn zowel bij de dames als de heren 2 poules van 4 gemaakt. De poulewinnaars treffen elkaar zaterdag in de finales DE7 en HE7.
Bij de dames staat ons aller Leontien van Tilburg in de finale. Zij zal het opnemen tegen de winnares van de andere poule. De verwachting is dat dat Liesbeth Groeneveld is, zij is immers no.1 op de plaatsingslijst en heeft al twee wedstrijden gewonnen. Morgenavond zal in haar wedstrijd tegen Leoniek Veldhuis de beslissing vallen.
Bij de heren zal de strijd gaan tussen Martijn Herfkens en jeugdlid Bièl Luitjes. Martijn won vanavond van Vincent Wijga die in de ralley eerder in de fout ging dan Martijn (6-2 6-0). Bièl imponeerde opnieuw met zijn scorende forehand, nu tegen Rowdy Lucken wiens topspin service hem tot overmaat van ramp in de steek liet (6-1 6-0). Anouk gaf Rowdy na afloop nog een extra lesje in de topspinservice… een slag die je niet zomaar even doet… je moet dan hele andere dingen doen met je racketblad en je slagarm. Dat gaat vast nog komen, Rowdy!
Zo’n topspinservice leren toont maar weer eens dat tennis een technisch moeilijke sport is. Doorzettingsvermogen en veel proberen zijn van belang.
De avond werd Ron Kroonenberg, die achter de wedstrijdtafel zat en ondergetekende te lang. Om 23.00 uur begonnen Ewald Arts en Mark Vencken aan hun derde set. Ze waren al een kleine twee uur bezig geweest.
Vanmorgen (vrijdag) vroeg was ik op de baan. Daar stond de teller van baan 1 op 6-6 in de derde set… en daar stonden Mark en Ewald gisterennacht te spelen. Ook op mijn telefoon was de uitslag nog niet binnen.
Nu weet ik de uitslag nog niet, tenzij de heren besloten het bij 6-6 voor gezien te houden. Zou het?
Olga en John Muijs hadden bardienst en verlichtten onze  gezellige terrastafels met kaarsen en waxinelichtjes. Ook zij vertrokken eerder en lieten twee biertjes op de bar achter waar Mark en Ewaldlater intense en verdient van genoten.
Oh ja Suzanne Wegman geeft op dag 4 haar partij tegen Gerda Khairi op. Jammer….na zo ‘n zware partij tegen Leontien.
Nog twee dagen en dan gaan we weer over tot de orde van de dag.
Chris ter Brake.
Top