Clubkampioenschappen Heb Durf 2021 – Dag 3

Woensdag 8 september, dag 3 Clubkampioenschappen Heb Durf
Schrijver dezes was deze derde avond – het was weer een heerlijke tennisavond – niet aanwezig. Wel dacht hij diep na over onze banen, de smashcourtbanen. Hoe vaak betreedt hij niet een ongeveegde baan de laatste tijd?
Het vegen lijkt er op Heb Durf uit te gaan. Waarschijnlijk mede omdat het veel regende in juli en augustus. Het vegen van natte banen heeft nauwelijks effect.
Hoe heerlijk is het niet om te beginnen op een goed geveegde baan? Een fonkelnieuwe tenniswereld gaat voor je open. En….het kost ongeveer twee minuten van je tijd.
Het is ook om een andere reden belangrijk om te vegen. Het voorkomt slijtage van de mat. Door de baan te vegen wordt het keramisch rood zand goed verspreid over de baan. De mat bestaat uit vezels die nu ongeveer 7 mm ‘lang’ zijn. Dat was 12 mm in 2010 toen de banen aangelegd werden. Als de vezel onder de 5 mm komt wordt de baan glad. En dat is dan vooral op de baseline waar veel gespeeld wordt. Dan moet er gerenoveerd worden. Voorzitter Laurens de Koning volgt eea nauwlettend.
Er werd op woensdag getennist. Dinsdag vroegen wij ons af hoe het Leontien van Tilburg en Suzanne Wegman verder zou vergaan na hun marathon partij.
Welnu Leontien won op dag 3 haar wedstrijd tegen Gerda Khairi met 6-0 6-0!
Duidelijk dat zij goed ingespeeld was en niet zo lang op de baan wilde staan.
Mbt Suzanne blijven wij nog in het ongewis.
Chris ter Brake.
Top