Clubkampioenschappen Heb Durf 2021 – Dag 2

Clubkampioenschappen Heb Durf 2021
Dinsdagavond 7 september, dag 2.
Het was weer een heerlijk tennisavondje. Ook voor het publiek was er geen wind en een aangename temperatuur. Net zoals gisteren. In de kantine was het Nederlands voetbalelftal tegen Turkije aan het spelen op de tv waar oa Constant en Jeltje Gras achter de bar stonden onder toeziend oog van Gert Jan van Kant. Hij is hoofd van de kantinecommissie en hij zorgt al jaren dat wij op Heb Durf kunnen genieten van de lekkerste hapjes en drankjes.
Op baan 1 was er een felle strijd gaande tussen Leontien van Tilburg en Suzanne Wegman- Plantinga in de DE 7. De dames waren allebei linkshandig en wisselden fraaie lange slagenwisselingen met elkaar uit met veel loopwerk. Op een prachtige korte winnende backhand bal van Suzanne wist Leontien toch nog met een snelle sprint bij de bal te komen en met een lage backhand Suzanne en het publiek te verrassen. En omgekeerd gebeurde hetzelfde. Ze waren gewoon even goed. De eerste set ging naar Leontien (7-5). De tweede set eindigde in een tie-break en ging naar Suzanne. In de derde set kreeg Suzanne last van onwillige spieren in haar kuit. Anouk, al jaren onze vertrouwde trainster, gaf Suzanne een uiterst pijnlijke behandeling, waardoor weer verder gespeeld kon worden.
Het werd laat, zo laat, dat ik het einde van de partij niet meemaakte. De volgende dag op de website lees ik de uitslag: Leontien wint met 7-5, 6-7, 5-3 (opgave). Wat jammer nou voor Suzanne. Hoe zal de blessure van Suzanne er vandaag uitzien? Beide dames zullen sowieso de nodige spierpijnen hebben overgehouden aan deze zware partij. Vermoedelijk de langste partij van het toernooi.
Woensdag, dag 3, staan er 11 wedstrijden op het programma vanaf 18.00 uur. En wie staat er dan als eerste op de baan? Leontien van Tilburg!!
Zij neemt het op tegen Gerda Khairi. Ik ben benieuwd.
Chris ter Brake

(O ja, Nederland won met 6-1 en dat was voetbal, geen tennis!)

Top