Clubkampioenschappen 2024 – Dag 6

Er was iets meer wind vanavond, maar dat mocht geen naam hebben. Goed tennisweer.

Bert Prins en Winfred Martens, ooit in het begin van deze eeuw jaren lang deel uitmakend van de toernooicommissie van het Landsmeer Open, stonden vroeg in de avond in de kwartfinale HD7 tegenover Richard Heeren en Mike Plevier. Richard en Mike smashten in de eerste set de lobs van Bert en Winfred gedecideerd weg. B&W waren nog wat roestig naar mijn idee. Bij de stand 4-1 voor Richard en Mike verliet ik het park. Uit de cijfers op mijn GSM maak ik op dat het toch een wedstrijd is geworden eindigend in een supertiebreak. Daar kom je als tennisser toch voor. Als whatsapptennisgroep speel ik zaterdags oa met Bert en Winfred en het kan niet anders dan dat de tactische lobs van Winfred en de strakke forehands van Bert beter uit de verf kwamen. Maar Richard en Mike winnen toch 6-1, 3-6, 10-8

Later op de avond, rond 20.45 uur, speelden in de HE4 op baan 1 Vincent Evers (5,3)  Edward van Loo (5,0). Gisteravond speelden ze ook al tegen elkaar maar dan in de HD3/4. Ze kenden elkaar dus. Beiden spelen graag ruim van achter de baseline. Het publiek werd getracteerd op lange ralleys. Heel af en toe speelden ze een dropshot. Edward was daar vooral succesvol mee. Vincent haalde de bal nog wel met een snelle sprint maar Edward was ondertussen naar voren gekomen en kon met een fraaie volley het punt scoren.
Het werd een lange partij waar veel van de spelers gevraagd werd. Blessures lagen op de loer en beide kenden inzinkingen met onnodige fouten. Het werd een derde set waar Vincent op de goede weg was toen hij met 5-4 voor kwam. Opeens kreeg zijn rechterarm hele andere signalen waardoor er minder krachtige ballen van zijn racketblad kwamen zodat Edward het tempo overnam. Edward wint na ruim 2.5 uur fraai en spannend tennis 6-4, 4-6,7-5. En wederom heeft het hoorbaar aanwezige publiek, dat 23.30 uur bleef kijken, plezier gemaakt en zeker genoten.

Vanavond is de feestavond in de toepasselijke wintersportsfeer: Apres Ski Party. Een ieder wordt uitgenodigd  met Muts, Skibril, Oorwarmers enz te komen.

Chris ter Brake.

Top