Clubkampioenschappen 2024 – Dag 1

Voor het eerst in de geschiedenis van Heb Durf worden de clubkampioenschappen vroeg in het seizoen gespeeld, nog voor de voorjaarscompetitie. Langer geleden had dat niet eens gekund met de gravelbanen van toen. Die waren ten gevolge van het echte winterweer nog onbespeelbaar.

Het zal even wennen zijn, vooral voor het publiek. Je kreeg het vrij snel koud. Om te tennissen was het prima.

Richard de Vries zat vandaag met zijn laptop voor de senioren achter de toernooitafel. Er staan 117 wedstrijden op het programma. Dat is te overzien. Tegelijk worden de jeugdclubkampioenschappen gespeeld. Ik zag Camiel Oppenhuis achter de jeugdlaptop zitten vandaag. Voor de jeugd staan er 74 wedstrijden op het programma.

Op baan 1 kregen we meteen een boeiende wedstrijd voorgeschoteld tussen de jeugd en de senioren. Camiel had Mika Graas en Matthijs Emmelot aangespoord om mee te doen bij de senioren. Zij behoren tot de betere junioren en moesten het opnemen tegen Mike en Levy Boonstra. Levy had zijn tennisracket, dat een aantal jaren in de kast had gelegen, gelukkig weer gevonden. Levy en Mike, met zijn harde service, keken in de eerste set opeens tegen een 4-0 achterstand aan. Het waren lange games, dat wel. De jeugd speelde iets gecontroleerder en maakte dus iets minder fouten. De volley kwam in deze wedstrijd goed tot zijn recht: leuke rally’s aan het net met snelle reflexen, dat kregen we te zien. Mika en Matthijs wonnen verdiend de eerste set. De tweede set ging vrij gemakkelijk naar Mike en Levy. De super tie-break moest de beslissing brengen. Mika en Matthijs kwamen 8-7 voor te staan en waren nu toch minder gecontroleerd in de laatste 3 punten: Mike en Levy wonnen 10-8! Het publiek kon de koude handen daarna prima op elkaar krijgen. Het was een mooie partij geweest (3-6, 6-3, 10-8).

Chris ter Brake

Top