Bobbel en Dakgoot

En daar was hij plotseling weer. Een grote bobbel op de baseline van baan vier. Een verstopte drainagepijp? Wortels van de boom? Opnieuw weg laten trillen heeft niet zo veel zin als je niet weet wat de oorzaak is. Onze baancommissaris Nico is aan de slag gegaan en heeft samen met het gespecialiseerde bedrijf bij het opensnijden van de baan geconstateerd dat het inderdaad de uitgroeiende wortels van de prachtige wilg zijn die de bobbel veroorzaken.
DSCN3122DSCN3127DSCN3126
Het goede nieuws is dat de baan er nu weer goed bij ligt. Het slechte nieuws is dat, willen we een oplossing voor dit probleem vinden, we toch moeten gaan denken aan het kappen van de boom. De boom staat erg schuin. Als we de wortels gaan kappen is het nog maar de vraag of de boom blijft staan. Daarbij komt het feit dat ondergronds gekapte wortels weer gaan uitlopen. Eerst maar eens één ander verder uitzoeken in de hoop dat het niet gaat stormen en de boom omwaait, want dan zijn we verder van huis en kunnen we baan vier gaan renoveren.

Niet alleen baan vier maar ook de dakgoot had aandacht nodig. Je kon het duidelijk zien. De luifel was in het midden van het clubgebouw aan het verzakken, waardoor het regenwater naar het midden van de dakgoot stroomde en niet naar de regenpijpen. Vele oplossingen passeerden de revue. Bijvoorbeeld een extra regenpijp in het midden maken of twee pilaren naast de ingang maken om de luifel te stutten. Chris kende de naam van de architect nog. Jan Klomp was gaarne bereid om eens te komen kijken en te onderzoeken of hij een oplossing kon aandragen. Hij legde contact met de aannemer die destijds het clubgebouw bouwde: Bouwbedrijf J. Heeringa BV. De heer Menno Heeringa kwam uit Friesland, zag de boel eens aan en besloot, geheel om niet, de zaak te repareren.
Zeer hartelijk dank daarvoor. Wat een service, na al die jaren!!
Jan stuurde nog mooie foto’s van het clubgebouw op. Henriëtte Quest fotografeerde het clubgebouw toen het net af was en zij gaf toestemming, ondanks het Copyright, om de foto’s op onze website te plaatsen. Bij deze.

scannen0005-2scannen0004-2scannen0003-2scannen0001-2scannen0006-2scannen0008-2scannen0007-2scannen0009-2wedstrijdleiding-2zwartwitfront-2

Top